Netflix mali sonuçlarını açıkladı!

Netflix, bu yılın üçüncü çeyreğine ait mali sonuçlarını açıkladı. Şirketin bu dönemdeki geliri, geçen yılın aynı...

Netflix, bu yılın üçüncü çeyreğine ait mali sonuçlarını açıkladı. Şirketin bu dönemdeki geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 artarak 8,54 milyar dolara ulaştı. Bir önceki yılın aynı döneminde gelir 7,9 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Ayrıca, Netflix'in net krı da üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışla 1,68 milyar dolara yükseldi. Bir önceki yılın üçüncü çeyreğinde ise net kr 1,4 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Hisse başına düşen kr açısından da olumlu bir tablo çiziliyor; Netflix'in hisse başına krı aynı dönemde 3,10 dolardan 3,73 dolara yükseldi.

Netflix'in abone sayısı da bu dönemde önemli bir artış gösterdi. Yılın üçüncü çeyreğinde 8,8 milyon yeni abone kazanarak, şirketin toplam dünya genelindeki abone sayısı yüzde 10,8 artışla 247,2 milyona ulaştı.

Ayrıca, Netflix'in ABD, İngiltere ve Fransa'da bazı üyelik planlarının ücretlerinde artışa gidildiği de duyuruldu. Örneğin, ABD'de temel planın fiyatı 9,99 dolardan 11,99 dolara, premium planın ücreti ise 19,99 dolardan 22,99 dolara yükseltildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme