Nevzat Çobanoğlu hayatını kaybetti. Nevzat Çobanoğlu kimdir?

12 Eylül sonrası emekli asker olarak başladığı Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevini 1989 yılına kadar sürdüren Nevzat Çobanoğlu, 92 yaşında hayatını kaybetti

Karşıyaka Belediyesi'nde 1980-1989 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Nevzat Çobanoğlu hayatını kaybetti. Çobanoğlu'nun cenazesi saat 15.00'te Belediye Binası önünde düzenlenecek törenin ardından, ikindi namazında Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nden kaldırılacak.

Sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayımlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay “1980-1989 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanı olarak görev yapan değerli başkanımız ve büyüğümüz Sayın Nevzat Çobanoğlu'nun vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve tüm Karşıyaka'ya başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

NEVZAT ÇOBANOĞLU KİMDİR?

1932 yılında Malatya'da dünyaya gelen Çobanoğlu, 44 yıl boyunca askerlik görevini yürüttü. Hava Kuvvetleri'nde önemli görevlerde bulundu. Emekli olduktan sonra Karşıyaka'ya yerleşen Çobanoğlu, 1984 yılında Karşıyaka Belediyesi'nin ilk Başkanı olarak göreve başladı.

Nevzat Çobanoğlu'nun belediye başkanlığı döneminde ilçe yoğun yatırım dönemi yaşadı. İlçeye havuz, Karşıyaka'nın bugünkü modern görüntüsünün yolunu açtı.

Beyefendi kişiliği ile tanınan, 7'den 77'ye her yaştan insanla kolay iletişim kurmasıyla tanınan Nevzat Çobanoğlu görev süresi boyunca Karşıyaka halkının takdirini kazandı. Konuşurken karşısındakinin yaşına ve mevkiine bakmadan ‘babacım' diye hitap etmesi nedeniyle kendisine de bu lakap verildi.

1989 yılında belediye başkanlığı görevini bıraktıktan sonra bir dönem milletvekilliği de yapan Çobanoğlu, mütevazı bir hayat yaşadı. 7 yıl önce eşini kaybeden Çobanoğlu, son yıllarını kızıyla geçirdi.

Bakmadan Geçme