Nice fuarlı yıllara

Türkiye'nin ticari ve kültürel hafızasını içinde barındıran cumhuriyet mirası İzmir Enternasyonal Fuarı 91. kez kapılarını açıyor...

TAKİP ET

Türkiye'nin ticari ve kültürel hafızasını içinde barındıran cumhuriyet mirası İzmir Enternasyonal Fuarı 91. kez kapılarını açıyor

Türkiye'nin en köklü ve en kapsamlı fuar etkinliği İzmir Enternasyonal Fuarı, geçmişten bugüne olduğu gibi Kültürpark'ta dünyayı buluşturuyor. 91'inci İzmir Enternasyonal Fuarı ile Terra Madre Anadolu İzmir'in ortak açılış töreni yarın (2 Eylül 2022 Cuma) saat 20.00'de Kültürpark Lozan Kapısı'nda yapılacak.

KORTEJLE BAŞLAYACAK

Törenin öncesinde İzmirliler çifte fuar coşkusunu kente kortejle yayacak. 'Bereket paylaştıkça çoğalıyor, İzmirliler 91. kez düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışında buluşuyor' pankartının arkasından İzmirliler, saat 19.00'da Gündoğdu Meydanı'ndan ilerlemeye başlayacak. Karnaval havasında, alkışlarla Plevne Bulvarı'nı takip edecek kortej Kültürpark Lozan Kapısı'nda son bulacak. Açılış seremonisinin ardından protokol üyeleri Fuar'ı ziyaret edecek.

İzmir tarihi günler yaşayacak 91'inci İzmir Enternasyonal Fuarı ve dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food (Yavaş Gıda) önderliğinde gerçekleşen 'Terra Madre' gastronomi fuarına da ev sahipliği yapacak İzmir, hareketli günler geçirecek. Fuarlara; İzmir İş Günleri, Riot Games iş birliğiyle düzenlenen League of Legends Türkiye Büyük Finali 2022 ve 10. Yıl Festivali'nin de dhil edilmesiyle birlikte kente canlılık gelecek. Dünyanın dört bir yanından katılımcı ve ziyaretçileri ağırlayacak fuarlar boyunca, onlarca konser, tiyatro, yarışma, mutfak şovları, söyleşiler, sportif faaliyetler gibi birbirinden renkli etkinlikler yapılacak. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında, 8. İzmir İş Günleri 1 – 2 Eylül tarihlerinde çevrimiçi olarak farklı ülkelerden konuşmacıların katılımı ile gerçekleştirilecek. T.C. Ticaret Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen İzmir İş Günleri'nde, İzmir Enternasyonal Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen 'Terra Madre Anadolu İzmir 2022'ye paralel olarak 'Tarım Ticareti: Dayanıklı Küresel Gıda Tedarik Zincirleri Kurulması' konusu masaya yatırılacak.

Bakmadan Geçme