Norveç'ten şaşırtan Filistin kararı!

Norveç’in kararının ardından harekete geçen İsrail, Filistin devletini tanıyacağını duyuran İrlanda ve Norveç’teki büyükelçilerini geri çağırma...

Norveç'in kararının ardından harekete geçen İsrail, Filistin devletini tanıyacağını duyuran İrlanda ve Norveç'teki büyükelçilerini geri çağırma kararı aldı.

İspanya ve İrlanda'nın ardından Norveç de bu ay Filistin devletini resmen tanıyacağını duyurdu. Başbakan Jonas Gahr Store, Norveç'in iki devletli bir çözüme inandığını ifade etti.

Store, Norveç'in attığı adımın hızlı bir şekilde yürürlüğe gireceğini belirtti.

İSRAİL BÜYÜKELÇİLERİNİ GERİ ÇAĞIRDI

İsrail, Filistin devletini tanıyacağını duyuran İrlanda ve Norveç'teki büyükelçilerini geri çağırma kararı aldı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Dublin ve Oslo'daki İsrail büyükelçilerini istişare için 'derhal' ülkeye çağırdığı belirtildi.

Katz, İspanya'nın da Filistin devletini tanıma kararı alması durumunda benzer adımı atarak İsrail'in Madrid Büyükelçisinin de geri çağrılacağını kaydetti.

İSPANYA FİLİSTİN DEVLETİNİ 28 MAYIS'TA RESMEN TANIYACAK

İspanya 28 Mayıs'ta Filistin Devletini resmen tanıyacağını açıkladı.

Norveç, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) hakkında tutuklama emri çıkarması halinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu tutuklayacağını açıklayan ilk Avrupa ülkesi olmuştu.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme