Numan Kurtulmuş: İlk dört madde tartışma konusu değildir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili tartışmalara net bir yanıt vererek, bu maddelerin değişmesinin veya tartışmaya açılmasının söz konusu olmadığını belirtti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsviçre'nin Cenevre kentinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili tartışmalara net bir yanıt vererek, bu maddelerin değişmesinin veya tartışmaya açılmasının söz konusu olmadığını belirtti.

"İLK DÖRT MADDE TARTIŞMA KONUSU DEĞİL"

Kurtulmuş, anayasanın ilk dört maddesi üzerine yapılan spekülasyonlara ilişkin, "Bu konuda çok titiz olmamız gereken bir süreçteyiz. İlk dört madde hakkında tartışma başlatılması, sürece zarar veren ve vakit kaybettiren bir gelişme olur" dedi. Özellikle Gazi Üniversitesi'nde yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını vurgulayan Kurtulmuş, 3. maddeyle ilgili bir tartışmanın gündeme gelmediğini belirterek, "Bu, bir algı yönetimidir ve tamamen yanlıştır" açıklamasında bulundu.

"ALGI OPERASYONU"

Kurtulmuş, konuşmasında anayasanın nasıl yapılacağı ve sürecin işleyişi hakkında görüşlerini paylaştığını, ancak 3. madde ile ilgili bir tartışmanın olmadığını vurguladı. "Bu konuyu varmış gibi göstermek haksızlıktır ve bir algı operasyonudur" diyerek, yanlış yorumların sürece zarar verdiğini belirtti.

Bakmadan Geçme