O havaalanı bir kez daha uçuşlara kapatılacak

Türkiye ve Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 16 Eylül - 5 Kasım 2024 tarihleri arasında 50 gün boyunca uçuşlara kapalı olacak.

22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan havalimanı, yıllık bir milyonu aşkın yolcu kapasitesiyle Türkiye'deki 58 havalimanı arasında 16. sırada yer alıyor. Ancak havalimanı, özellikle sisli ve rüzgarlı havalarda uçakların iniş yapamayıp pas geçmesi nedeniyle zaman zaman yolcuların mağdur olmasına neden oluyordu.

2023'te de Uçuşlara Kapatılmıştı

Ordu-Giresun Havalimanı, 2023 yılının Kasım ayında PAT sahaları onarımı ve apron genişletme çalışmaları nedeniyle 10 gün boyunca uçuşlara kapatılmıştı. Şimdi ise 16 Eylül 2024 tarihinden itibaren 50 gün sürecek daha geniş kapsamlı bir bakım ve onarım çalışması için kapanıyor.

Genişleme ve Onarım Çalışmaları

Bakım çalışmaları kapsamında havalimanının 5 adet uçak park sahası, 9 adete çıkarılacak. Ayrıca, mevcut bir adet taksi yoluna ek olarak ikinci bir taksi yolu inşa edilecek. Bu iyileştirmeler, havalimanının kapasitesini ve operasyonel verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Son Uçuş İstanbul'a

Havalimanı, son uçuşunu 16 Eylül 2024 tarihinde saat 21.40'ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gerçekleştirecek. Ardından 50 günlük kapanma sürecine girecek.Bu süreç boyunca havalimanı hizmet veremeyecek ve yolcular alternatif havalimanlarına yönlendirilecek.

Bakmadan Geçme