Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş TV9 İzmir’e konuştu

Başkan Eriş Büşra Üçler'e şu açıklamaları yaptı: “Ödemiş'te Millet İttifakı Olarak Çalışıyoruz” Ödemiş’teki Millet İttifakı'nda yer...

TAKİP ET

Başkan Eriş Büşra Üçler'e şu açıklamaları yaptı:

'Ödemiş'te Millet İttifakı Olarak Çalışıyoruz'

Ödemiş'teki Millet İttifakı'nda yer alan partilerle süreci birlikte yönettik. Cumhurbaşkanlığı endeksli bir seçim olacak. Ancak tek bir kişinin sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nun iradesi yok burada. Tüm partilerin ortak bir iradesi söz konusu. O bir saat kala İyi Parti'nin seçime girmesi için Cumhuriyet Halk Partisi'nin yapmış olduğu 15 milletvekili istifa ettirerek İyi Parti'nin grup olarak var olması ve seçimlere bu şekilde girebilmesi büyük bir siyasi anlayış, dostluk, dayanışma ve siyasi örnek olması açısından çok çok önemliydi. Bunu da çok önemsiyorum. O gün ekilen tohumlar daha sonra yerel seçimlerde Ödemiş'te dahil birlikte Millet İttifakı'yla boy göstermeye başladı. Seçim alanlarına çıktık birlikte. Seçimlere girdiğimiz Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi, İyi Parti ve Doğru Yol Partisi ile birlikte yoldayız, birlikte yan yana yürümekteyiz. Türkiye siyasi tarihi açısından bir dönüm noktasındayız.

'Kemal Kılıçdaroğlu birinci turda seçilecektir'

Ben seçim sonuçlarını şöyle görüyorum Millet İttifakı ve Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1. turda Cumhurbaşkanlığı yarışında öne çıkacaktır. Kemal Bey kul hakkı yemez, ülkeyi iyi yönetir, ekonomik olarak ülkeyi devleti çok iyi tanıdığı için geçmiş dönemlerde birçok liderlerle birlikte de Özal ile Demirel ile Ecevit ile birlikte çalışmış bilgi birikimi ve deneyimi var. 26 buçuk yılını devlette geçirmiş. Zaten hangi kamuoyu yoklamasına baksanız 3 puanla, 8 puan arasında hatta 10 puana varan farklarla kazanacağımız görülüyor. Bu nedenle son günlerde Cumhur İttifakı daha çok yaralayıcı, karalayıcı, gönül kıran, kalp kıran ve hayatın içinden çözüm önerileri değil de biraz da düşmanca sözcüklerle saldırıyor. Terör örgütleri ile bir arada olduğumuzu iddia ediyorlar bizim. Benim yönetim adaylığımda da yaptılar bunu. Listemde terör örgütleriyle bağlantılı kişiler var dendi. O ismi tanımıyoruz bile, Ödemiş'te yok böyle bir isim ama çamur at izi kalsın. Doğru bir şey değil bugün de aynı şey var. Ne söylüyorlarsa geçmişte bunu kendileri uygulanmışlar yani görüşmeler yapılmışlar. İmralı'da ve Dolmabahçe'de yapılan görüşmeler var. İmralı'daki kişiden alınan mektubu Diyarbakır'da Nevruz Bayramı'nda okutmuşsunuz. Sinan Ateş'in öldürülmesi bunu da araştıralım. Yani bunlar çok önemli siyasi olaylar. Bunlar Türkiye'yi sarsan ve arkasında neler var ortaya çıkarılmasını isteyen insanlar var.

'Ekrem İmamoğlu'na Yapılan Saldırı Seçimin Kaybedildiğini Gösteriyor'

Erzurum'da bir takım saldırılar yapıldı bence seçimi kaybettiklerini gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı değişikliğinde de her şey medenice olmalıdır. Zaten Nagehan Alçı'nın dediği gibi Cumhurbaşkanımız böyle bir değişim olduğunda Emine Hanım'la birlikte Saray'da Kılıçdaroğlu'nu Selvi Hanım ile birlikte karşılayacak kameraların önünde konuşarak medeni bir şekilde devir teslimi yapacaktır. Bu bir sonuç, herkes buna inanıyor ama bunu vermeme adına dün ne yazık ki Erzurum gibi yiğit insanların olduğu bir yerde hoş olmayan saldırılar oldu. Bu olayı tüm Erzurumlulara mal edemeyiz. Erzurum'a yakışmadı. Hatta bu olayla ilgili gülünecek iddialar var. Kılıçdaroğlu taş atanları başka yerlerden getirmiş, kendine taş attırmış; buna kargalar bile gülmez. Artık bu kadar siyaseten ülkeyi germeye hiç kimsenin hakkı yok. Yani ben burada seçim aldım Ödemiş halkı bana %50 ile görev verdiyse ben ertesi gün çıktım oy veren vermeyen herkesi kucakladım.  Kemal Kılıçdaroğlu'nun da işte bu şekilde Türkiye Cumhurbaşkanı olacağına yürekten inanıyorum.

'Ödemiş'te Sandıkların Güvenliğini Millet İttifakı Olarak Sağlayacağız'

Tabi bunu ilçe merkezlerimiz yapıyor. Millet İttifakı'nın üyesi olan tüm partiler sandıkta görevli olacak. Onun dışında sahada olan müşahit gözlemci arkadaşlarla iyi bir şekilde yöneteceğimizi düşünüyorum. Hem sandıklarda görevli olan hem de sandık dışında görevli olan arkadaşlarımız var. Seçimin sağlıklı bir şekilde bitirilmesi için onlar da eğitim aldılar. İstanbul seçimleri tekrarlandı ve seçimi biz kazandık dedi Binali Bey. Hayır dedi Ekrem İmamoğlu seçimi ben kazandım, ben öndeyim dedi. Saat yaklaşık gece 22'lerde televizyonlara bilgi gitmedi, kilitlendi ve gece yarısı daha sonra da Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı ortaya çıktı.

'Seçim Gecesi Çay İçeceğim'

Seçim gecesi demek ki kazanacağımıza inanmışlar ki ne içeceğimizi konuşuyorlar. Ben de diyorum ki limonata çok güzel ama çayı daha çok seviyorum. O akşam bütün Türkiye'nin huzuru güzelliği iyiliği için çayımızı demler içeriz, birlikte içeriz.

(A.Ö)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme