Ödemiş'te rahvan at yarışları coşkusu

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu ve Ödemiş Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen geleneksel rahvan at yarışları, büyük bir heyecana sahne oldu.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu ve Ödemiş Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen geleneksel rahvan at yarışları, büyük bir heyecana sahne oldu. Etkinlik, Ödemiş Belediyesi Günlüce Taypark Yarış Alanı'nda gerçekleştirildi ve 161 at ile binicilerin katılımıyla renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Yarışları, Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Rahvan Binicilik Asbaşkanı Mustafa Küçükmeral, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclisi üyeleri protokol tribününden izledi. Yarışlara Ödemişlilerin ilgisi büyük oldu, yerel halk etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

VAR TEKNOLOJİSİ KULLANILDI

Yarışlarda, olası anlaşmazlıkların önüne geçmek için Video Yardımcı Hakem (VAR) teknolojisinden faydalanıldı. Bazı yarışlar VAR sistemi üzerinden yeniden incelendi ve hakemler bilgilendirildi, bu sayede adil bir değerlendirme süreci sağlandı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Geleneksel Küheylanların piste indiği yarışlarda, dereceye girenlere Türk Bayrağı, kupa ve para ödülleri verildi. Etkinlik, akşam saatlerine kadar devam etti ve bu geleneksel spor dalı büyük bir coşku ile yaşatıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme