Ödemiş’te Ermeni Mezarlığı koruma altına alındı

Ödemiş Birgi Mahallesi sınırlarında bulunan Osmanlı döneminden kalma Ermeni Mezarlığı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma...

TAKİP ET

Ödemiş Birgi Mahallesi sınırlarında bulunan Osmanlı döneminden kalma Ermeni Mezarlığı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alındı. Mezarlık '1. Grup Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı' olarak ilan edildi.

Birgi Mahallesi sınırları içerisinde yer alan özel mülkiyete ait 379 ada, 78 parselde bulunan Osmanlı Dönemi Ermeni Mezarlığı'na ilişkin kalıntıların bulunması üzerine bölge koruma altına alındı.

'1. Grup Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı'

İzmir İli, Ödemiş İlçesi, Birgi Mahallesi'nde, özel mülkiyete kayıtlı 379 ada, 77-78-81 parsellerin bir kısmında yer alan eski mezarlık alanının, 5226-3386 sayılı yasalarla değişik 2863 sayılı yasanın 6. maddesinde belirtilen özellikleri taşıdığı anlaşıldığından, aynı yasanın 7.maddesi doğrultusunda Korunması Gerekli Kültür Varlığı olarak tescil edilmesine, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun 05.11.1999 gün ve 660 sayılı ilke kararı doğrultusunda koruma grubunun '1.grup' olarak belirlenmesine, karar eki tescil fişinin uygun olduğuna, taşınmazların tapu kütüklerinin beyanlar hanesine '1. Grup Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığıdır.' şerhlerinin işlenmesine, mezarlığın korunma alanının karar eki paftada gösterildiği şekliyle uygun olduğuna ve kararımızla belirlenen korunma alanı dışındaki uygulamaların ilgili belediyesince değerlendirilmesine karar verildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme