Öğrenci Köyü ücretine astronomik zam: 1480 TL'den 6 bin TL'ye

2024-2025 öğretim döneminde iki kişilik oda aidatları aylık kişi başı 1480 TL’den 6 bin TL’ye, üç...

2024-2025 öğretim döneminde iki kişilik oda aidatları aylık kişi başı 1480 TL'den 6 bin TL'ye, üç kişilik oda aidatları ise 1250 TL'den 5 bin TL'ye çıkarıldı. Bu dev zam, öğrenciler arasında büyük tepki topladı.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Yapılan bu zam, öğrenciler tarafından sosyal medya platformlarında yoğun şekilde eleştirildi. Öğrenciler, artan ekonomik zorluklar ve yüksek enflasyon karşısında böyle bir zamla karşı karşıya kalmanın eğitim hayatlarını olumsuz etkileyeceğini belirtti. Pek çok öğrenci, yeni aidatların karşılanamaz olduğunu ve barınma konusunda ciddi sıkıntılar yaşayacaklarını ifade etti.

CHP'Lİ YÜCEL: VİCDANSIZLIK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, yapılan zamla ilgili olarak sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yaptı. Yücel, 'Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'nde ücretlere yüzde 300'ün üzerinde yapılan zam vicdansızlıktır. Ekonomik krizin faturasını öğrencilere kesmeye çalışan, öğrencilerin barınma, beslenme gibi ücretsiz ulaşmaları gereken haklara kr güdüsüyle yaklaşan yönetim anlayışını kınıyorum. AKP iktidarının öğrenciyi, işçiyi, memuru, esnafı, emekliyi yok sayan, ezen, dayatmacı anlayışına son vereceğiz!' dedi.

LEYLA BİLGİ

Bakmadan Geçme