Öğrencilerin “yağmur” mücadelesi

Kentte öğle saatlerinde başlayan ve şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bornova'daki Uzun Hasan Ortakoulu'nun bahçesi ise...

Kentte öğle saatlerinde başlayan ve şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bornova'daki Uzun Hasan Ortakoulu'nun bahçesi ise öğrencilerin birikmiş yağmur suyunu aşmak için verdikleri mücadeleye sahne oldu. Ülkede farklı bölgelerde etkili olan şiddetli sağanak yağışlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyardığı İzmir'de de sele sebep oldu. Bornova'da bulunan bir okulun bahçesi adeta denize döndü. Okulun bahçesinin tamamen yağmur suyu dolmasıyla okuldan çıkmak isteyen öğrenciler zor anlar yaşadı. Çevredeki veliler ise bu duruma tepki gösterdi.

Meteoroloji sağanak yağış için günler öncesinden uyardı. Dün öğlen de şehir şiddetli yağmura teslim oldu. Bornova Uzun Ortaokulu'nun da bahçesi gölete döndü. Okuldan çıkmak isteyen öğrencileri zorlu bir parkur bekliyordu. Bazı öğrenciler, olayı eğlenceye vurdu ve birbirini ıslatmaya başladı. Gölette bisikletle gezen de suya kafasını sokan da vardı. Bazı öğrenciler ise, ıslanmamak için büyük çaba gösteriyordu. Ancak parkuru sonu olan çıkış kapısına ulaşan tüm öğrenciler baştan aşağı ıslanmadan edemedi. Havanın sıcak olması, öğrencilerin hasta olmasını engelledi.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme