Öldü sanılan kadın dirildi!

ABD’nin Nebraska eyaletindeki Lincoln kentinde Lancaster Bölge Şerif Ofisi’nden yetkili Ben Houchin, New York Times’a yaptığı...

ABD'nin Nebraska eyaletindeki Lincoln kentinde Lancaster Bölge Şerif Ofisi'nden yetkili Ben Houchin, New York Times'a yaptığı açıklamada, 74 yaşındaki Constance Glantz'ın kaldığı huzurevinde 3 Haziran'da yerel saatle 09.44'te yaşamını yitirdiğinin bildirildiğini belirtti.

Ancak bu ölüm duyurusu kısa süre sonra yerini büyük bir şaşkınlığa bıraktı.

CENAZE İŞLEMLERİ YAPARKEN YAŞADIĞI FARK EDİLDİ

Glantz'ın ölümünün ardından cenaze işlerini yürüten şirket çalışanları nakil işlemlerine başladı. Ancak cenaze görevlilerinden biri, Glantz'ın hala nefes aldığını fark etti. Durumu derhal yetkililere bildiren görevli, olası bir felaketi önlemiş oldu.

BİR İLK OLDU

Houchin, itfaiye ekiplerinin kadını hastaneye götürdüğünü belirterek, 'Bu oldukça alışılmadık bir olay. Bu işi 31 yıldır yapıyorum ve daha önce hiçbir şey bu noktaya gelmemişti.' diye konuştu.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Houchin, huzurevi çalışanlarının yasa dışı hareket edip etmediğinin henüz tespit edilmediğini ve konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Olayın detayları ve ihmallerin olup olmadığı, yapılacak incelemelerle netlik kazanacak.

DÜNYADAKİ BENZER VAKALAR OLUYOR 

Glantz'ın başına gelen olay ilk değil. Dünyada zaman zaman öldü zannedilen ve daha sonra hayatta olduğu fark edilen insanlar bulunuyor.

Güney Afrika'da 2018'de araba kazası geçiren bir kadın, olay yerinde öldü sanılarak morga taşınmış, daha sonra hayatta olduğu anlaşılmıştı.

Benzer şekilde ABD'nin Michigan eyaletinde beyin felci teşhisi konulan 20 yaşındaki Timesha Beauchamp'ın öldüğü duyurulmuş, cenaze işlemleri sırasında yaşadığı fark edilmişti.

Iowa eyaletinde de 66 yaşındaki bir kadın, Alzheimer hastaları için bakım merkezinde öldü zannedilmiş ve cenaze işlemleri sırasında yaşadığı ortaya çıkmıştı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme