Olten Filarmoni Orkestrası yeni sezonu açıyor

Olten Filarmoni Orkestrası, 2013 yılında başladığı müzikal yolculuğunu yeni sanat sezonuyla taçlandırıyor. Yeni sezonda da izleyicilere yalnızca müzik sevgisi değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve farkındalık aşılamayı hedefliyor

Olten Filarmoni Orkestrası geçen sezon, İzmir'den İstanbul'a, Denizli'den Gaziantep'e, Amsterdam'a uzanan 5000 km'lik yolculuğun ardından sanatın evrensel dilini dinleyicilere ulaştırdı. Amsterdam'ın efsanevi Concertgebouw Salonu'ndaki Sevgililer Günü konseri dahil sezonu 17 konser ile tamamladı.

İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Denizli Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konserlerle 15.000'den fazla sanatseverle buluşan Olten Filarmoni, askıda bilet uygulaması ile 1500'den fazla öğrenciye ücretsiz konser izleme fırsatı sundu.

Sarah Nemtanu, Bulutsuzluk Özlemi, Serenad Bağcan, AphroditePatoulidou gibi değerli sanatçıların yanındaa, şefler Jurjen Hempel ile gerçekleştirilen Carmina Burana ve İbrahim Yazıcı, Murat Cem Orhan gibi isimlerin yönetimindeki performanslar, geçtiğimiz sezon öne çıkan konserlerden oldu.

Olten Filarmoni Orkestrası, bu sezon sanatçıların kendilerini ifade etmeleri için yarattığı platformda her yaşta izleyici ile buluşarak toplumsal köprü görevi üstlenmeyi sürdürecek. Sanatın birleştirici gücüne inanan Olten Sanat Ailesi birbirinden değerli sanatçıları ağırlıyor, farklı sanat dallarını buluşturup, yaratıcı projeleri ile sahne alıyor. 20 Kasım'da gerçekleşecek Kemal ile Latife danslı anlatımı ile bale ve dansı klasik müzikle aynı sahnede birleştiriyor.

Olten Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten yeni sezon programını paylaştı; “Her yıl çıtayı yükseğe taşıma hedefiyle 2024-2025 sezonumuza hazırlandık ve heyecanla izleyicilerin beğenilerine sunuyoruz. 16 Ekim'de başlayacak sezonumuzun ilk konserini, bu sezon dört konserde bizimle olacak Hollanda'lı ünlü şef Jürjen Hempel yönetecek. Solistimiz dünyanın önemli sahnelerinde performans sergilemiş ünlü piyano sanatçısı Olga Scheps olacak. 20 Kasım konserimizde Mustafa Kemal Atatürk anısına Şef Tolga Taviş yönetiminde tiyatro sanatçısı Hakan Gerçek'in anlatımıyla koreografisi Burcu Borovalı tarafından gerçekleştirilen “Kemal ile Latife” danslı anlatımını sahneye koyacağız. İlk kez gösterime girecek bu yaratıcı projeyi mümkün olursa farklı şehirlerde de yinelemek arzusundayız. 18 Aralık konserimizin ilk yarısında klasik müziği sevdirmeyi kendisine ilke edinmiş ünlü piyanist Hyung Ki Joo Rachmaninov Piyano Konçertosu ile karşımızda olacak, ikinci yarıda Olten Filarmoni Orkestrası İbrahim Yazıcı yönetiminde yılbaşı ruhuna uygun, eğlenceli performans sergileyecek. 15 Ocak 2025'te Şef Jürjen Hempel yönetiminde, koromuzun katılımıyla Beethoven 9. Senfoni'yi seslendireceğiz. 19 Şubat'ta İtalyan şef Dario Macellari yönetiminde Signum Saksafon Quartet'i ağırlayacağız. Avrupa'nın ünlü orkestraları ile çalan Signum Saksafon Quartet sahne alacak; bu performansın çok sevilecek. 19 Mart'ta şef Cem Mansur yönetiminde, flüt sanatçısı Julien Beaudiment konseri düzenliyoruz. 16 Nisan'da BBC Filarmoni, Concertgebouw, Viyana Senfoni gibi ünlü orkestralar ile sahne alan dünyaca ünlü keman sanatçısı Bomsori Kim solistimiz olacak, şefimiz Jürjen Hempel. Sezonu 21 Mayıs'ta bizi 80'lere götürecek farklı bir konserle kapatıyoruz; konuk grubumuz Nils Landgren Funk Unit. Şefimiz Jürjen Hempel yönetecek. Birbirinden iddialı solist ve şeflerle üst düzey program hazırladık ve heyecanla klasik müzik severlerin beğenilerine sunmaktayız” diye konuştu.

Olten Filarmoni Orkestrası'nın yeni sezon konserler programı şöyle:
1. Jurjen Hempel & Olga Scheps Konseri (16 Ekim)
Şef: Jurjen Hempel
Solist: Olga Scheps (Piyano)
2. Kemal ile Latife, Danslı Anlatım (20 Kasım)
Şef: Tolga Taviş
Anlatıcı: Hakan Gerçek
3. İbrahim Yazıcı & Hyung Ki Joo Konseri (18 Aralık)
Şef: İbrahim Yazıcı
Solist: Hyung Ki Joo (Piyano)
4. Beethoven 9. Senfoni & Koro Konseri (15 Ocak)
Şef: JurjenHempel
Eser: L.V. Beethoven 9. Senfoni
5. DarioMacellari & Signum Saksafon Quartet Konseri (19 Şubat)
Şef: DarioMacellari
Solist: Signum Saksafon Quartet
6. Cem Mansur & Julien Beaudiment Konseri (19 Mart)
Şef: Cem Mansur
Solist: Julien Beaudiment (Flüt)
7. Jurjen Hempel&Bomsori Kim Konseri (16 Nisan)
Şef: Jurjen Hempel
Solist: Bomsori Kim (Keman)
8. JurjenHempel&NilsLandgrenFunkUnit Konseri (21 Mayıs)
Şef: JurjenHempel
Solist: NilsLandgrenFunkUnit

Özel Haber

Bakmadan Geçme