Onlar da Erdoğan'ı yalnız bırakmışlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Hakkımı helal etmiyorum. Aldığınız maaş haramdır' çıkışıyla gözler Genel Kurul'a katılmayan AK Partili vekillere çevrilmişti. Listede yer alan 96 vekilden 4'ünün İzmir'den olduğu ortay çıktı.

TAKİP ET

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklama ile gündem yaratan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul'a katılmayan milletvekillerine seslenmişti. Genel Kurul toplantılarına katılmayan vekillere sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu, beni ciddi manada üzdü. Bu millet kendi kasasından, kesesinden maaşı veriyor ve bu maaşla beraber milletvekili arkadaşlarımız bu görevi yapıyor. Ama Genel Kurul'da eğer yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa ki dün böyle oldu, bu millet hakkını sizlere helal etmez. Eğer kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Çünkü bu, sıradan bir olay değil' ifadelerini kullanmıştı.

Genel Kurul'a katılmayan AK Partili milletvekillerinin kimler olduğu merak konusu olmuştu ve 96 ismin yer aldığı liste ortaya çıktı. CHP'den AK Parti'ye geçen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, eski bakanlardan Veysel Eroğlu, son Başbakan Binali Yıldırım, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, MHP'den AK Parti'ye geçen Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'in de olduğu listede İzmir'den de bazı milletvekillerinin yer aldı.

Özellikle son başbakan Binali Yıldırım ve Erdoğan'a yakınlığı ile de bilinen AK Parti Genel Bşkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın yanı sıra Mahmut Atilla Kaya ve Mehmet Ali Çelebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Hakkımı helal etmiyorum' dediği vekillerden oldu.

Toplantıya katılmayanlar arasında AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un da yer alması dikkatlerden kaçmadı.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme