Ordular ilk hedefiniz çadır ileri!

İzmir'de resmi törenlerin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı tanıtım kurbanı oldu. Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın haberine göre...

TAKİP ET

İzmir'de resmi törenlerin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı tanıtım kurbanı oldu. Yeni İzmir Gazetesi'nden Berivan Kaya'nın haberine göre Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca düzenlenen 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' kapsamında meydanın tamamını işgal eden devasa bir çadır kuruldu.

'ATATÜRK BÜSTÜ ARKADA KALDI'

Her ilde yapıldığı öğrenilen program için sıra İzmir'e geldi. Ancak millet ve devlet arasındaki iletişimi güçlendirmek ve gençlere devlet tarafından sunulan kamu hizmetlerini anlatmak amacıyla düzenlendiği ileri sürülen çadırın, tüm meydanı kaplayarak Atatürk büstünü arka planda bırakmasına tepkiler gecikmedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çadır için izin alınmadığını Valilik tarafından izinlerin verildiğini belirtti.

'HEDEF GENÇ SEÇMEN'

27 ve 28 Nisan'da tanıtım günlerine bakanlıkların, Cumhurbaşkanlığı ofislerinin ve Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşların katılım sağlayacağı öğrenildi. Genç seçmene yönelik yapılan tanıtım günlerinde, kamu kurumlarına ait stantlarda burs, hibe, fon, kredi gibi maddi destekler, ihtiyaç duydukları staj programları, uluslararası alandaki proje destekleri hakkında bilgilerin verileceği de aktarıldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünün bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırın büyüklüğü görenleri hayrete düşürdü. 20 kişilik bir ekip tarafından kurulduğu öğrenilen çadırın uzunluğu bütün meydanı kapladı. (M.T.)

 

 

Bakmadan Geçme