Vali Elban'dan orman yangınına ilişkin açıklama

İzmir'de dün gece Yamanlar bölgesinde başlayan orman yangını hızla büyüyerek çevredeki evlere sıçradı.

İzmir'de dün gece Yamanlar bölgesinde başlayan orman yangını hızla büyüyerek çevredeki evlere sıçradı. Yangının geniş bir alana yayılması nedeniyle itfaiye ekipleri olağanüstü bir çabayla alevlerle mücadele ediyor. Ekipler, hem karadan hem de havadan gerçekleştirilen müdahalelerle yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Yangının söndürülmesi için bölgeye ek destek ve kaynak sevk ediliyor.

Olayla ilgili detaylar ve gelişmeler, yetkililer tarafından kamuoyuna duyurulacak. Vatandaşların yangın bölgesinden uzak durmaları ve yetkililerin talimatlarına uymaları önem arz ediyor.

"YOĞUN ŞEKİLDE GAYRET EDİYORUZ"

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Yamnalardaki orman yangınına ilişkin açıklama yaptı. Vali Elban, yangının kontrol altına alınması için çalışmaların devam ettiğini paylaşan Vali Elban, şu ifadeleri kaydetti:

Karşıyaka İlçesi Yamanlar Mahallesi'nde 13 Ağustos 2024 Salı günü saat 21.43'de başlayan, 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 19.15'de kontrol altına alınan ve soğutma çalışmaları devam eden yangın, ani rüzgarın da etkisiyle yaşanan harlama nedeniyle 15.08.2024 tarihi Perşembe günü saat 21.30'da tekrar başlayıp ve devam eden yangına ekiplerimizin müdahalesi havadan ve karadan devam ediyor, yangından etkilenen vatandaşlarımızın ivedi şekilde tahliyesi devam etmektedir..

Bu süreçte;

5 Uçak
6 Helikopter
67 Arazöz
47 Su Ikmal Aracı ve Su Tankeri
8 Dozer
12 TOMA
112 Ekipleri
Emniyet Ekipleri
Jandarma Ekipleri
63 Kara Aracı
İtfaiye Ekipleri
69 Yunus Timi
36 Trafik Ekibi
294 Sivil Ekip
1950 Personel
642 Personelimiz

Yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.
Tüm kurumlarımızın desteğiyle yangını kontrol altına almak için yoğun şekilde gayret ediyoruz.
Yangından etkilenen İzmirli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bakmadan Geçme