‘Osmaniye’yi unutmadık’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye’de, depremzedeler ile bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyon...

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye'de, depremzedeler ile bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyon merkezindeki programa Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili adayı Rıfat Nalbantoğlu, CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Millet İttifakı'nın milletvekili adayları, CHP Osmaniye İl Başkanı Şükret Çaylı ile diğer siyasi partilerin il başkanları da katıldı.

'Dayanışma içerisinde olmaya ihtiyacımız var'

Bayramların neşe, eğlence ile yaşanan günler olduğunu anımsatan Soyer, 'Ne yazık ki bugün o neşe, o eğlence tabi ki yok. Çünkü acı çok büyük. Ama bayramlar aynı zamanda birliğin, beraberliğin, dayanışmanın güçlendiği günlerdir. O nedenle bu gelecek inşası sürecinde bayramlara çok ihtiyacımız var. Birlikte dayanışma içerisinde olmaya, el ele vermeye çok ihtiyacımız var. O nedenle buradayız. Biliyorum yine neşe, eğlence ile kutlayacağımız bayramlar olacak mutlaka. Ama o günlere ulaşmak için bu dayanışmayı güçlendirmemiz gerekiyor. Tüm Osmaniyelilere, deprem bölgesinde yaşayan tüm vatandaşlarımıza iyi bayramlar diliyorum. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum' dedi.

'Osmaniye ile kardeşliğimiz bitmeyecek'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kamuoyunu meşgul eden 14 Mayıs seçimlerinin, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan destekleri aksatmaması gerektiğini de söyleyerek, 'Osmaniye ile iş birliğimiz, kardeşliğimiz hiç bir zaman bitmeyecek. Deprem ve yardımlar birçok insanın gündeminden çıkmaya başlamış olsa da İzmir'in, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gündeminden asla düşmeyecek. Ve biz sonuna kadar Osmaniye'ye, burada yaşayan yurttaşlara sahip çıkmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

'14 Mayıs'ta demokrasinin çiçekleri açacak'

14 Mayıs'ta demokrasinin çiçeklerinin açtığı bir bayramı hep birlikte yaşayacaklarını vurgulayan Başkan Tunç Soyer, şunları söyledi: 'Bizim atalarımız o günün çok zor koşullarında Cumhuriyeti, kendisinden sonra gelen nesillere, bizlere armağan etti. Bu topraklarda huzurla barış içerisinde yaşayalım diye. Amasya Kongresi'nde Mustafa Kemal Atatürk 'Milletin bağımsızlığını, milletin azim ve kararlılığı kurtaracak' diyor. Şimdi yine milletin azim ve kararlılıkla, cumhuriyetimiz demokrasi ile taçlandırılacak.' (A.Ö)

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme