Otomobil ve motor alamayan elektrikli motora yöneldi

Yeniizmir.com Yazarı Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre Artan enflasyon vatandaşın belini büktü. Dövizin ardından akaryakıtta ciddi artışlar...

TAKİP ET

Yeniizmir.com Yazarı Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre; Artan enflasyon vatandaşın belini büktü. Dövizin ardından akaryakıtta ciddi artışlar yaşandı. İzmir Oto Galericiler Odası Başkanı Zafer Dursun, Esnafın, fiyatlardaki dalgalanmalardan dolayı araç almaktan korktuğunu söyledi. Öte yandan Dursun, araçlarda alım-satımın düştüğünü elektrikli motorların revaçta olduğunu belirtti.

'PİYAYASA BASKI'

Sıfırda satışların mevcut ekonomik koşullarda iyi olmadığının altını çizen Zafer Dursun, 'Maalesef kiralayacak araç bulamıyoruz. Otomobil yine satılıyor ama kiraya dönen çok var. Günlük kiralar sezonlarda 900 ile 1200 ile değişiyor. Aslında bir nevi araç taksit parası diye biliriz. Ekonomi çok bozuldu. Evet alım-satım var ama çok düşük. Bu ekonomideki sorunlar nedeniyle kaynaklanıyor. Artık vatandaş arabanın yakıtına, vergisine ve bakımına yetişemiyor. Araba almayan kiralar diye bir durum da yok maalesef. İnsanlar alternatif arıyorlar. Elektrikli motor satışlarının arttığına yönelik görüşler var. Artık zincir marketlerde bile elektrikli motor satılıyor. Bu tamamen ekonomik sıkıntıdan kaynaklanıyor. Her evin önünde araba olması lüks artık. Ekonomi piyasaya baskı yapıyor. Ekonomik zorluklar çok fazla' dedi.

'TEKER TEKER KAPANIYOR'

Esnafın her geçen gün tükendiğini dillendiren Dursun, 'Otomobil almaya korkuyorlardı artık satmaya da korkuyorlar. Galericiler artık teker teker kapanıyor. Küçük esnaf artık bitti. Otomobil camiasında sıfır otomobil satanları kontrol altına almak gerekir' diye konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme