Otomotivde elektrikliye geçiş kaç yılda gerçekleşir?

Almanya ve ABD ortak teknolojisi kitlerle fosil yakıtlı araçların elektrikli araçlara dönüşebileceğini söyleyen EGOD Başkanı Mehmet Torun, bu değişimin dünyadaki iklim krizine katkı sağlamadığını hatırlatarak, elektrik üretiminde de fosil yakıt kadar karbon salınımı olduğunu vurguladı

Otomotiv sektörünün teknolojik gelişmelerle çok hızlı bir değişimin içine girdiğini söyleyen Ege Otomotiv Derneği Başkanı Mehmet Torun, fosil yakıtla çalışan araçlardan elektrikle çalışan araçlara tamamen geçişin kit teknolojisiyle kolaylaştığını açıkladı.

Türkiye'de motorlu taşıt sayısının 30 milyona ulaştığı bilgisini veren Torun, "30 milyon aracın kullanımdan kalkması çok uzun yıllar sürer gibi geliyor ama o öyle olmuyor. Hazırlıklı olmak gerekiyor. Sektördeki teknolojik gelişim, mobilite, yapay zeka sektörü dönüştürüyor. Teknolojik devrim yaşıyoruz. Nereye gider bilmiyorum. Sanayi sitesi esnafının gözünde çok uzakmış gibi görünse de gelip kapıyı çalacak ve o gün geldiğinde hazır olmak gerekiyor" dedi.

"Herşey bitti yapacak birşey kalmadı" noktasında fırsatların çok olduğunu hatırlatan Torun, "O fırsatları görmek için oradan bakıyor ya da bir araya gelip konuşuyor olmak lazım. Hiçbir ticari bağlantı kurma amacı olmasa da sektörel yurtdışı fuarlara katılmak çok önemli. Hiçbir ticari kazanç olmasa da vizyon kazanıyorsunuz. Adım atmak için fikir elde ediyorsunuz. Dönüşüm insanlığı nereye götürür bilmiyorum. Elektrikli araçlar tek başına karbon sıfıra ulaştırmayacaklar. Karbon salınımı petrol ile aynı. Almanya'da fosil yakıtlı araçları elektrikli araca dönüştüren kitler üretilmiş. Otogazcılar gibi elektrikliye dönüştüren istasyonlar gelecek. Bu ticarileşmek üzere. Almanya ve ABD bunun üzerine çalışıyordu. Tamamlandı" diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme