Özgür Özel: AK Parti'nin adayı kim?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da düzenlenen partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erken seçim talebini yineleyen Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararı almaması durumunda bir daha aday olamayacağını vurguladı.

Özel, "Sayın Erdoğan seneye kasımda erken seçime varım demiyorsa ondan sonra bir daha erken seçim yapamayacak demektir" diyerek, YSK'nın kararlarına göre Erdoğan'ın ikinci döneminin sınırlarını hatırlattı. Erken seçimden kaçılması durumunda, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı belirlemek zorunda kalacağını belirten Özel, "Madem ki erken seçimden kaçıyor, adaya ihtiyacı var demektir" dedi.

"EN DOĞRU ADAYI BELİRLERİZ"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili tartışmalara da değinen Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylık konusunda ortak bir tavır sergilediğini belirtti. Özel, "Biz Ekrem Başkanımızla, Mansur Başkanımızla övünç duyuyoruz. Günü gelince bütün üyelerimizle oturur, en doğru adayı belirleriz" ifadelerini kullandı.

Özel, konuşmasında AK Parti'nin olası adayı hakkında da dikkat çekici sorular sordu: "Erdoğan adaylıktan kaçıyorsa, gelecek sene kasımda bizim belirlediğimiz adayımızın karşısına çıkamayacak mı? Damadı mı, Süleyman Soylu mu, Ali Yerlikaya'yı mı aday yapacak?" diyerek AK Parti'nin aday belirleme sürecinde yaşanabilecek tartışmalara da işaret etti.

Bakmadan Geçme