Özgür Özel emeklileri direnişe çağırdı!

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Tamer Genç’i anarak başlayan Özel,...

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Tamer Genç'i anarak başlayan Özel, şu ifadeleri kullandı:

'2016 yılının 22 Ocak'ında, iki buçuk metre karın altında söz verdiğimiz gibi grubumuz adına ellerimizle onu toprağın altına teslim ettik. Her 22 Ocak'ta onu anıyoruz. Devlet Bey'in ve Tayyip Bey'in iftiralarını bir kenara bırakıyor, halkın gerçek sorunlarına odaklanıyoruz. Temel sorun, ekonominin kötü durumu nedeniyle halkın her geçen gün daha da yoksullaşması. En büyük zorlukları ise emeklilerimiz yaşıyor.

Tayyip Erdoğan, 2024'ü 'emekliler yılı' ilan etti ancak maalesef 2024, AK Parti'nin emeklilere karşı duyarsız bir tutum içinde olduğu bir yıl haline geldi. Emekliler, uzun yıllar çalışıp bu millete öğrenci yetiştiren öğretmenler ve sınır boylarında görev yapan askerler en çok rahatlamayı bekleyen kesimler.

Erdoğan ve Bahçeli'ye sesleniyorum, 'Tayyibi Üzmeyen İstatistik Kurumu'nun yüzünden emekliler zor durumda. TÜİK, sahadan topladığı istatistiklere dayanarak emeklilere ve çalışanlara zam yapılacağını iddia ediyor. Ancak TÜİK'in belirlediği enflasyon oranı yüzde 64. Bir yılda tavuk yüzde 81, zeytinyağı yüzde 180, patlıcan yüzde 123 oranında zamlanmış durumda. Gerçek enflasyon oranı ise yüzde 127. Aradaki fark oldukça büyük. TÜİK hesaplarına göre en düşük emekli maaşına yüzde 33 zam yapıldı. Ancak biz, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkartılması için mücadele edeceğiz. Bahçeli ve Erdoğan'a sesleniyorum; ağızlarınıza dolamışsınız DEM, DEM, DEM, milletin gerçek sorunu ise zam, zam, zam.

AKP, 2015 yılında prim güncelleme katsayılarını düşürdü, aylık bağlanma oranlarını azalttı, aylıkların alt sınırlarını dondurdu. Bütün emekli maaşları erimeye başladı. AKP'nin emeklileri yoksullaştırması tesadüf değil, bilinçli bir tercih. Prim güncelleme katsayıları, aylık bağlanma oranları ve aylıkların alt sınırları artırılmalıdır.

'MEMLEKET TEMİZLENİYOR SANMAYIN'

Ali Yerlikaya döneminde yakalanan suç örgütü liderlerine bakıp da memleket temizleniyor sanmayın. Bu suç örgütü liderleri ne zaman geldi buraya? Yerlikaya'yı o makama atayan mürekkebin sahibinin atadığı Süleyman Soylu döneminde. Soylu'yu atayan dolma kalemin sahibi ile Yerlikaya'yı atayan kalemin sahibi aynı kişi. Memleketi bu pisliğe batıranlar da onlar. Kanmayın.'

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme