Öztunç'tan Ukrayna çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP İzmir İl...

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenledi

Ukrayna-Rusya Savaşı'na dair değerlendirmelerde bulunan Öztunç İzmir'deki rantlaşmaya karşı, 'Ak Parti doların yeşilini seviyor biz doğanın yeşiline sahip çıkıyoruz.' ifadelerini kullandı. Basın açıklamasına CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç ve CHP İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel'de katılım sağladı.

İzmir planını aktaran Öztunç, 'Foça ilçesi Kara Mehmetler Köyü'nde bir taş ocağıyla ilgili köy halkının yaşadığı sıkıntılar vardı. Onlarla ilgili milletvekilimiz Sevda hanım ve il başkanımız ile bir çalışma yaptık. Ardından Gaziemir'de bir çalışmamız olacak. Yarın da Karşıyaka Belediyesi'nde Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı'na ilişkin 7 belediyenin katılacağı bir toplantımız olacak. Bu nedenle İzmir'de bulunuyoruz.' dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan olağanüstü toplanma kararı

Ukrayna'da yaşanan kriz üzerine Kılıçdaroğlu'nun olağanüstü bir toplantı yapacağını ifade eden Öztunç, 'Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu bugün Denizli programındaydı fakat yaşanan son gelişmeler üzerine Denizli programını yarıda keserek Ankara'ya dönme kararı aldı. Partimizin MYK'sı, yönetim kurulu bugün 17.00 itibari ile olağanüstü toplanacak ve bu toplantıda olağanüstü gelişmeler değerlendirilecek. Genel Başkanımız; Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İyi Parti ve Demokrat Parti liderleri ile görüşme gerçekleştirdi. Başkanımız son süreci Genel Başkanlar ile birlikte değerlendirdi.' diye aktardı.

'Avrupa'nın ortasındaki ülkenin işgal edilmesi kabul edilebilir değil'

Türkiye'nin bölgesel öneme sahip ülkelerden biri olduğunun altını çizen Öztunç, Boğazlar Sözleşmesi'nin önemini vurgulayarak, 'Dünyada bugün itibari ile ciddi bir kriz yaşanmakta. Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim farklı bir boyuta gelmiştir. Nükleer güce sahip bir ülkenin Avrupa'nın ortasındaki başka bir ülkeyi işgal etmesi kabul edilebilir değildir. Bunun altını çiziyoruz. Türkiye'nin Montrö Antlaşması'na sıkı sıkıya bağlı kalması gerektiğini bir kez daha dile getiriyoruz. Türkiye bir savaşta değildir. Bunu özellikle belirtiyoruz. Boğazlara ilişkin bir tavır alınması gerektiğini özellikle ifade ediyoruz. Bir süre önce Montrö Sözleşmesi'ne ilişkin birtakım söylemlerde bulunanların bugün Montrö'nün ne kadar değerli olduğunu anlamış olmalarını umut ediyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hükümetin zirveden sonra milletvekillerine, halkın temsilcilerine bilgi vermesi gerektiğini bir kez daha tekrarlıyoruz.' diye konuştu.

'Ak Parti doların yeşilini seviyor biz doğanın yeşiline sahip çıkıyoruz'

Öztunç İzmir'de doğa talanı yapıldığını vurgulayarak, 'İzmir Türkiye'nin en güzel kentlerinden birisidir. Ak Parti hükümeti son 20 yıllık döneminde özellikle son 10 yıl içerisinde İzmir'de çevre talanı, doğa talanı yapıyor. Birilerine peşkeş çekmeye çalışıyor. Kara Mehmetler Köyü'ne giderken 1 dönümlük araziler üzerine villa izni verilmiş durumda, her yere mantar gibi villalar yapıyorlar. Ranta teslim ediyorlar. Taş ocakları ile Türkiye'nin her yerini delik deşik ettiler, maden ocaklarına ruhsatlarını veriyorlar. Foça, Çeşme, Didim, Marmaris'teki güzellikleri tekrar bulamayız. Ak Parti doların yeşilini seviyor biz doğanın yeşiline sahip çıkıyoruz. Karaburun'daki süreci takip ettik TOKİ başkanı haddini aşan açıklamalar yaptı. TOKİ başkanı devletin bürokratıdır. Seçilmiş belediye başkanı hakkındaki ifadelerini kınıyorum. Ak Parti İzmir'e peşkeş çekerken Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'e sahip çıkmaya çalışıyor. İzmir bedel ödeyerek alınmış bir kenttir. Ukrayna-Rusya krizinde daha iyi anlamak gerekiyor. İzmir'in kıymetini iyi bilmek gerekiyor.' diye aktardı.

Haber: Özge Uğulu&H.Utku Sala 

 

 

 

Bakmadan Geçme