Öztürk Yılmaz: AKP'yi sanık sandalyesine oturtacağız

Sosyal medya hesabında açıklama yapan Öztürk, 'AKP'nin kapatılmasına ilişkin daha önce iki defa çağrı yaptım. Bu...

Sosyal medya hesabında açıklama yapan Öztürk, 'AKP'nin kapatılmasına ilişkin daha önce iki defa çağrı yaptım. Bu parti demokrasinin nimetlerinden yararlanıp iktidara geldi ve demokrasiyi ortadan kaldırdı. Dünyanın hiçbir ülkede demokrasiyi ortadan kaldıran bir partiye izin verilemez. Kaldı ki rejim değişikliği istiyor ve siyasal İslamcılık yapıyor' dedi. 'Bu parti demokrasiyi bitirmiştir'

Sözlerine devam eden Öztürk, 'Milli eğitim bakanlığı tarikatlarla protokol imzalayıp bunu meclis kürsünde savunuyor. Hiçbir tanesi de tutuklanmıyor ve hiçbir şey olmuyor Kumuş olduğu sansür sistemi ve oluşturduğu göstermelik seçim sistemiyle tüm seçimleri alıyor. Oy çalıyor, denetim yok, siyasi partileri baskı altına almış, medyayı kontrol ediyor, devletin normal aygıtlarını bir partinin lehine kullanıyor. Böyle bir partinin yaşaması mümkün olamaz. Bu parti demokrasiyi bitirmiştir. Rejim değişikliğinin de son halkalarını oluşturulmuş. Böylesi bir partinin kapatılmaması suçtur. Kapatmaya gelince de 3 yol var:

  • Yargıtay, Cumhuriyet başsavcılığı re'sen dava aşması gerek, bu yol işlemiyor.
  • Adalet bakanı istemiyle de bu dava açılabilir. Adalet bakanı da kendi partisine dava açar mı? Açmıyor.
  • Üçüncü yol ise TBMM'de grubu olan bir siyasi partinin ki CHP'nin bir gurubu var. Bunun bir dilekçeyle yargıtay Cumhuriyet başsavcılığına bir dilekçe verilerek mümkün olunabiliyor' dedi.
'Her şeyi teslim ettiniz'

Yenilik Partisi Kurucu Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, 'Siz mağdur oldunuz, bizler mağdur olduk. Mağdur olan demokrasiyi savunan kesimdir. AKP'ye yarar demekten vazgeçin.  22 yıldır bunları söyleyerek her şeyi teslim ettiniz. Biz AKP'yi sanık sandalyesine oturtacağız. 'Sen demokrasiyi ortadan kaldırıyorsun' demokrasinin tüm özelliklerini imha ediyorsun. Sen sanıksın, sen suçlusun.' Bu parti yaşayamaz, diyeceğiz ve demokrasiye sahip çıkacağız. AKP sadece rejime değil, devletin devamlılığına da ciddi bir tehdit oluşturmuştur' dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme