Polonya  Abrams tanklarını teslim alıyor

  Polonya’nın Torun şehrinde katıldığı bir konferansta konuşan Blaszczak “Polonya’nın doğusunda güvenlikten sorumlu yeni birimler oluşturuyoruz. Amacımız...

TAKİP ET

 

Polonya'nın Torun şehrinde katıldığı bir konferansta konuşan Blaszczak 'Polonya'nın doğusunda güvenlikten sorumlu yeni birimler oluşturuyoruz. Amacımız saldırganı caydırmak. Sovyet sonrası ile modern hava ve füze savunması arasında muazzam bir fark var. Güçlü Polonya ordusunu nicelik, teçhizatın modernizasyonu ve uluslararası işbirliği temelleri üzerine inşa ediyoruz. Silah altında 172 bin askerimiz var ve bugün ilk Abrams tanklarını teslim alıyoruz. Polonya'daki ABD kuvvetlerinin varlığını sürekli olarak güçlendiriyoruz' dedi.

Blaszczak, 116 Abrams tankı için ABD'li makamların onayının ardından kendisinin de sözleşmeyi onayladığını, 4 Ocak'ta bildirmişti.

Polonya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Abrams tankları için yapılan sözleşmenin toplam değeri 1,4 milyar dolar olarak hesaplandı. Bunun yaklaşık 200 milyon doları Polonya'ya verilen yardım fonları kapsamında ABD tarafından finanse edilecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme