Prof. Dr. Naci Görür Tunceli hakkında uyarmış, 𔃷.4’e kadar çıkabilir’ demişti!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 16.28’de Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir depremin...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 16.28'de Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 8.7 kilometre olarak ölçüldü.

Ne Olmuştu?Son Dakika: Tunceli'de deprem!7 ay önce

Bu deprem, Prof. Dr. Naci Görür'ün daha önce yaptığı uyarıları hatırlattı. Görür, geçen ay bir canlı yayına katılarak Tunceli ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulunmuştu. Erzincan ile Karlıova arasında bulunan fay hattının 7,4 büyüklüğünde bir depreme neden olabileceğini belirterek, 'Tunceli tehdit altında' ifadesini kullanmıştı.

Görür, Tunceli'nin merkez üssü Pertek ilçesinde meydana gelen 3.1 büyüklüğündeki depremin ardından yapmış olduğu değerlendirmede, 'Türkiye'de Tunceli tehdit altında. Bugün Tunceli'den kimse bahsetmiyor ama Tunceli tehdit altında çünkü Erzincan ile Karlıova arasında Yedisu fayı var. Bu fay son olarak 1790'larda deprem üretti. Yaklaşık 250 senede bir deprem meydana geliyor. 1794 ile günümüz arasında yaklaşık 250 yıl var. Dolayısıyla orası tehlikeli' şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

'7.4 büyüklüğüne kadar çıkabilir' diyerek olası bir depremi öngören Görür, Erzincan-Bingöl-Karlıova bölgesini işaret ederek, 'Bu fay eğer harekete geçerse 7,4 büyüklüğünde bir depreme neden olabilir. Bu fay, Tunceli'ye oldukça yakın bir konumda, hemen fay hattının güneyinde bulunuyor' demişti.

Naci Görür, Tunceli ile ilgili son uyarısını birkaç saat önce yapmıştı. Hakkari'de yaşanan son depremlerin ardından Bitlis/Zagros bindirme kuşağına dikkat çeken Görür, Bitlis, Adıyaman, Hakkari, Tunceli ve Bingöl bölgeleri için uyarılarda bulunmuştu. Deprem uzmanı, Japonya'daki deprem örneklerine atıfta bulunarak 'Deprem Dirençli Kentler' çalışmalarının devam ettirilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme