Protez Tırnak Hakkında Merak Edilenler…

Yeni İzmir Gazetesi'nden Şaha Çimen'in  protez tırnak uzmanı Katerina Güngör ile mesleğin incelikleri hakkında konuşurken tüketicilere...

TAKİP ET

Yeni İzmir Gazetesi'nden Şaha Çimen'in  protez tırnak uzmanı Katerina Güngör ile mesleğin incelikleri hakkında konuşurken tüketicilere de tavsiyelerde bulundu.  İki yıl önce Rusya'da gittiği kurslarla protez tırnak yapmayı öğrenen Katerina Güngör,  evlenerek  Türkiye'ye geldikten sonra Seferihisar'da sanatını konuşturuyor.  Protez tırnağın sadece güzellik için değil sağlık sorunlarının önüne geçmek için de tercih edildiğini anlatan Güngör,  'Tırnağı yamuk, tırnağından memnun olmayan, tırnak yiyen,  tırnağı olmayan, tırnağı küçük ve ince olan insanlara tırnağını kalınlaştıran, insanların tırnaklarına yapıştırılarak güzel görünüm veren yapay tırnaktır protez tırnak' dedi.

Bakımı Yapılmazsa Mantara Sebep Olur

Protez tırnağın kullanımı sırasında dikkat edilmesi gerektiğini uzun süreli kullanımının da sağlığa zarar verdiğini anlatan Güngör, 'Protez tırnağın ömrü 3 hafta en fazla 1 aydır. Sonrasında bakım yapılmalıdır. Tırnağın uzama hızına göre protezin bakımını ihmal edildiğinde mantar gibi sorunlar ortaya çıkar' diye konuştu.

Kendi Başına Yapmak Yanlış

İnsanların videolardan ya da internet bilgilerinden gördüğü teknikleri evlerinde kullanmamalı konusunda uyarıda bulunan Katerina Güngör, devamında şunları aktardı:

'İnsanlar evde kendi kendilerine protez tırnak yapamazlar. Bu zor bir işlem. İnsanın kendisine yapabilmesi için eğitim alması şart. Yanlış yapıldığında tırnakta ciddi sorunlar oluşabiliyor. Özellikle videolardan bakıp yapmak çok yanlış. Çünkü videosunu izlediğiniz kişiyle sizin tırnağınızın yapısı, boyu, şekli bir olmayabilir. Tırnağın kendisi farklı en önemlisi. Karşı tarafın tırnağı kuruyken sizin tırnağınız yağlı olabilir. Onun yaptığı yöntemle kendi tırnağınıza işlem yapmaya katlığınızda tırnak hem yaralanır hem de istediğiniz görünümü elde edemezsiniz. Her tırnağın yapına göre baz, jel, Primer değişik oluyor. Biz burada tam olarak hangi tırnağın nasıl bir işleme ihtiyacı olduğunu bilebiliyoruz. İnsanların bunu yapmaktan kaçınmasını tavsiye ederim'

 

 

 

Bakmadan Geçme