Psikiyatriste, 'cinsel saldırıda bulundu' iddiası

S.Ç. isimli kadının suç duyurusuna göre, 2021 yılının Nisan-Eylül ayları arasında M.O.’nun kliniğinde terapi aldığı sırada,...

S.Ç. isimli kadının suç duyurusuna göre, 2021 yılının Nisan-Eylül ayları arasında M.O.'nun kliniğinde terapi aldığı sırada, doktorun hasta-doktor ilişkisi dışına çıkarak samimi davranışlarda bulunduğu ve sonrasında cinsel saldırıda bulunduğu iddia ediliyor.

Suç duyurusunda S.Ç.'nin avukatı, terapi sürecinin sonunda M.O.'nun müvekkiline cinsel saldırıda bulunduğunu ifade ederek, 'M.O. terapi sonunda müvekkile sarılmış ve cinsel bölgelerine dokunmaya başlamıştır. Müvekkil, yaşadığı psikolojik sıkıntılarını atlamak ve tedavi görmek için geldiği klinikte, doktorun yaptığı bu davranışlardan dolayı şok olmuş, şüpheliyi durdurmuş ve klinikten çıkmıştır' şeklinde açıklamada bulundu.

Bu iddiaların ötesinde, M.O.'nun daha önce psikolog olmayan bir kişiyi psikolog olarak tanıtarak yanında çalıştırdığı ve bu nedenle Türk Tabipleri Birliği'nden iki ayrı ceza aldığı bilgisi de haberde yer aldı. Türk Tabipleri Birliği, M.O.'ya '15 gün meslekten men' ve 1950 TL para cezası uygulamıştı.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ediyor.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme