Rektör Budak'tan çamaşırhane açılışı

Bir zamanlar The University Ranking by Academic Performance verilerine ilk 500'lerde olan Ege Üniversitesi'nin tören ile...

TAKİP ET

Bir zamanlar The University Ranking by Academic Performance verilerine ilk 500'lerde olan Ege Üniversitesi'nin tören ile çamaşırhane açması dikkat çekti.

Dünya sıralamasında ilk 500'e giren anlı şanlı Ege Üniversitesi, 'Çamaşırhane' açılışına imza attı. Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında da gösterilen üniversitenin Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen kurdeleli açılışa EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu, akademisyenler ve çalışanlar katıldı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan çamaşırhane geniş katılımlı bir törenle hizmete açıldı. Bir zamanlar The University Ranking by Academic Performance (URAP) verilerine ilk 500'lerde olan Ege Üniversitesi'nin tören ile çamaşırhane açması dikkat çekti. Öte yandan bu olaydan sonra URAP'ın 2022-2023 sıralaması akıllara geldi. Dünyanın en iyi üniversitelerinin sıralandığı listede 'üçüncü dünya ülkesi' olarak nitelendirilen İsrail, İran ve Pakistan 889'uncu sırada yer alan Ege Üniversitesi'ni solladı.

'Modern' çamaşırhane açılışına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Cemil Gürgün, Hastane Başhekimi Prof. Özgür Çoğulu katılım sağladı.

2022-2024 yıllarını kapsayan, Orta Vadeli Program'a göre İzmir'deki kamu üniversiteleri arasında aslan payını 1 milyar 407 milyon 32 bin TL ile Ege Üniversitesi almıştı. Üniversitenin 2023 yılında ise bütçesi 3 milyar 269 milyon 260 bin TL olarak belirlendi. Personel giderleri kalemi için 2 milyar 136 milyon 281 bin TL ayrılırken sosyal güvenlik prim giderleri kalemi için 355 milyon 687 bin TL, mal ve hizmet alımları kalemi için 308 milyon 713 bin TL, cari transferler kalemi için 233 milyon 629 bin ve sermaye giderleri kalemi için 234 milyon 950 bin TL ayrıldı.

2023 yılında bütçesinin büyük çoğunluğunu personel giderlerine ayıran Ege Üniversitesi'nin ise 2023 yılında ise hangi projeleri yapacağı merak konusu oldu.

Törende konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜTF Hastanesinde hizmet veren çamaşırhanenin son teknoloji cihazlarla modernize edilerek hizmet kalitesinin artırıldığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Budak, 'Tıp Fakültesi Hastanemiz, her yönüyle Ege Bölgesinin en önemli ve en büyük sağlık kuruluşlarından biri durumunda. Üniversite olarak, her zaman uluslararası standartlara uygun, kaliteli ve etkin bir sağlık hizmeti sunmak, sağlıkta kalite standartlarına uygun hizmet verebilmek için büyük bir gayretle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu amaçla, etkin olan hizmet ağlarını genişletip, fiziksel alt yapımızı da güçlendirerek, uluslararası kalite standartlarında daha iyi hizmet verebilmek için; yenileme ve düzenleme çalışmalarını son derece önemsiyoruz' diye konuştu. HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme