Rektör Hotar: TEKNOFEST Türkiye yüzyılının tablosudur

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet’in 100'üncü yılında İzmir'de teknoloji ve bilim meraklılarını...

TAKİP ET

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında İzmir'de teknoloji ve bilim meraklılarını ağırladı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen festivalin 3'üncü gününde katılım rekoru kırıldı. TEKNOFEST'i 3'üncü gününde ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bu milletin damarlarında dolaşan özgürlük tutkusunu anlamak isteyen gelsin burada sizlere baksın' dedi. TEKNOFEST'in 3'üncü gün programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, Milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, İzmir'in TEKNOFEST'e geniş bir katılımla sahip çıktığını belirterek, 'Bugün TEKNOFEST 2023'ün son durağı olan güzel İzmir'deyiz. İzmirli kardeşlerime bu güzel ev sahipliği için teşekkür ediyorum. İzmir festivale çok yoğun ilgi gösteriyor. Teknolojiye meraklı evlatlarımızın mutluluğunu, sevincini görünce, ülkemiz adına umutlarımız da katlanıyor. 3 günde 330 bin ziyaretçiyi ağırlayan TEKNOFEST'in İzmir'e ve Cumhuriyet'in 100. yılına layık bir festival olacağına inanıyorum. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalini yerinde görme imkanını kaçırmayın. Burada hayallerine giden yolda engel tanımayan gençler var. Burada ayağına vurulan asırlık zinciri parçalayan Türk milleti var. Burada zorluklar karşısında yıkılmayan güçlü bir irade var. Sizler Türkiye'nin müreffeh ve parlak gençliğisiniz. Ömrünü siyasete adayan bir siyasetçi olarak gözlerinizde yarının güçlü Türkiye'sinin geleceğini görüyorum. TEKNOFEST gençliğinin ayak seslerini tüm dünya duyuyor ve görüyor. Bu ülkenin gençleriyle her zaman iftihar ediyorum. Dünya artık teknolojik anlamda; inovasyon, yapay zeka ve robotik teknolojilere doğru gidiyor. Biz de Türkiye olarak bu teknolojilerden geri kalmamaya çalışıyoruz' dedi.

İHA

Bakmadan Geçme