Resmi Gazete' de yayımlandı: Siber Güvenlik Başkanlığı dönemi!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Siber Güvenlik Başkanlığı, strateji belirleyip yerli ürünleri geliştirerek siber tehditlere karşı mücadeleyi güçlendirecek. Peki, bu yeni yapılanma Türkiye'nin siber güvenliğini nasıl dönüştürecek? Başkanlık, yurtdışında nasıl bir strateji izleyecek? Başkanlık bünyesindeki yeni kadrolar ve görevler neler olacak? İşte detaylar...

Siber Güvenlik Başkanlığı'nın kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapılan düzenleme ile Cumhurbaşkanlığına bağlı, özel bütçeli ve Ankara merkezli bir Siber Güvenlik Başkanlığı kurulacak. Başkanlık, ülkenin siber güvenliğini sağlamak amacıyla strateji, politika ve hedefler belirleyerek, bu alanda farkındalık oluşturmayı hedefleyecek. Ayrıca, yerli ve milli ürünler ile teknolojilerin geliştirilmesi için çalışmalar yürütecek ve siber güvenlik zafiyetlerini tespit etmeye yönelik projeler geliştirecek.

ORTAK OPERASYON MERKEZLERİ HEDEFİ

Başkanlık, siber güvenlik acil durumları ve kriz yönetimi ile ilgili planlar hazırlayarak, bu planlar doğrultusunda ortak operasyon merkezleri kurmayı amaçlayacak. Başkanlık, yurtiçinde başkan tarafından, yurtdışında ise başkanın teklifiyle Cumhurbaşkanı kararıyla temsilcilik açma yetkisine sahip olacak. Başkan, Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak.

135 KADRO İHDASI YAPILACAK

Siber Güvenlik Başkanlığı bünyesinde, Siber Savunma Genel Müdürlüğü, Siber Mukavemet Genel Müdürlüğü, Ekosistem Geliştirme Genel Müdürlüğü gibi üç genel müdürlük bulunacak. Ayrıca, Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve diğer hizmet birimleri olarak Hukuk Müşavirliği ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği de görev yapacak. Başkanlığın kurulmasıyla birlikte, toplamda 135 kadro ihdas edilecek.

Bakmadan Geçme