Sabancı Vakfı'nın 'Ekim Zamanı' etkinliği: 4,6 milyon kişiye ulaşan projeler!

Sabancı Vakfı, 18 yıldır sürdürdüğü Hibe Programı çerçevesinde 'Ekim Zamanı' etkinliğini düzenleyerek desteklediği sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi.

Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 250'ye yakın projenin 4,6 milyon kişiye ulaşarak toplumsal eşitsizliklere karşı önemli bir fark yarattığını açıkladı. Etkinlikte desteklenen projelerin hikayeleri paylaşılarak, toplumda kalıcı değişim yaratma hedefi vurgulandı.

Sabancı Vakfı, 18 yıldır devam eden Hibe Programları çerçevesinde düzenlediği “Ekim Zamanı” etkinliğinde, desteklediği sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi. Etkinlikte konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, hibe programları aracılığıyla 250'ye yakın projenin 4,6 milyon kişiyi etkilediğini belirtti.

Hibe Programlarının Önemi Vurgulandı

Sabancı Vakfı, 18 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğü Hibe Programı çerçevesinde, 2023-2024 döneminde destek sağladığı 8 projenin hikayesini katılımcılarla paylaştı. Güler Sabancı, toplumsal sorunların çözümünde tek bir kurumun yeterli olamayacağını vurgulayarak, “Eşitsizliklere karşı iş birliğini ve birlikte çalışmayı destekliyoruz. Bugüne kadar desteklediğimiz 250'ye yakın projenin sonuçları 4,6 milyon kişiyi etkiledi,” dedi. Ayrıca, dünyada karşılaşılan çoklu krizlerin çözümü için sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesinin kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Engelli Bireyler ve Kadınların Güçlendirilmesi

Etkinlikte, destekledikleri projelerin odaklandığı konulara da değinen Sabancı, “Engelli bireylerin haklardan eşit yararlanabilmesi, çocukların ve gençlerin eğitim materyalleri ile sanat temelli çalışmalarla güçlendirilmesi ve kadınların karar alma mekanizmalarına aktif katılımı gibi konularda yoğun emek verilen projeler var,” diye konuştu. Sabancı, tüm projelerin ekiplerini gösterdikleri özveriden dolayı kutladı.

Destek Alan Derneklerin Paylaşımları

“Ekim Zamanı” buluşmasında, desteklenen dernekler arasında Türkiye Alzheimer Derneği, Çağdaş Drama Derneği, Alternatif Medya ve İletişim Derneği, Günbağı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, Troya Kültür Derneği, Dem Derneği, Döngü Kooperatifi ve Ev Hanımları Dayanışma ve Kalkındırma Derneği (EVKAD) yer aldı. Bu dernekler, projelerinin sonuçlarını, yaşadıkları deneyimleri ve gelecekteki planlarını katılımcılarla paylaştı.

Proje Videoları İzlenebilir

Hibe Programı kapsamında desteklenen projelerin videolarına, Sabancı Vakfı'nın YouTube kanalından ulaşmak mümkün. Etkinlik, Sabancı Vakfı'nın sivil toplum kuruluşlarıyla olan iş birliğini ve bu kuruluşların topluma katkılarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Basın Bülteni

Bakmadan Geçme