Saçları hızla uzatan mucizevi tarif

Saçlarınız bir türlü uzamak bilmiyorsa patates maskesi ile saçlarınızı hızlıca uzatabilirsiniz Saçlarınız bir türlü uzamıyorsa ve...

TAKİP ET

Saçlarınız bir türlü uzamak bilmiyorsa patates maskesi ile saçlarınızı hızlıca uzatabilirsiniz

Saçlarınız bir türlü uzamıyorsa ve bu durum sizi çok rahatsız ediyorsa kimyasal ürünlerin etkilerinden kaynaklanıyor olabilir. Ancak evde doğal ürünlerle hazırlayacağınız maske tarifiyle de saçınızın uzama hızını artırabilirsiniz. Birçok insan ne yaparsa yapsın saçı bir türlü hızlı bir şekilde uzamaz. Bu durumda kimyasal ürünlere başvurulur. Ancak evde de gayet doğal bir şekilde saç uzatan maskeler hazırlayabilirsiniz. Bu maskelerden biri de patates maskesi.

PATATESİN SAÇLARA FAYDASI

Patates mutfakların demirbaş sebzelerinden. Kızartması, yemeği, püresi, salatası yapılan nefis patates, saçlar için de oldukça faydalı. Patatesin içeriğinde A vitamini, B vitamini ve C vitamini bulunur. Bu vitaminler vücutta eksik olursa saç kuruluğu, matlaşması ve saç kırılması yapar. Patatesin besin değeri sayesinde saçları kökten uca onarır, saçların yumuşak olmasını ve güçlenmesini sağlar. Patates aynı zamanda doğal bir renklendirici. Bu yüzden çoğu kumaş ve saç boyasının içinde kullanılır. Hatta saçtaki beyazları yok edip onları doğal rengine bile döndürebilir.

GEREKLİ MALZEMELER

Saçlarınızı iki hafta içerisinde uzatacak ve sağlık kazandıracak patates maskesi hazırlamak için beş tane patatese, suya ve tülbente ihtiyacınız olacak.

MUCİZEVİ KÜRÜN TARİFİ

Öncelikle patatesleri güzel bir şekilde yıkayıp tek tek soyun. Daha sonra ufak dilimlere bölün ve blenderda püre haline getirin. Blender kullanmak istemezseniz patatesi rendeleyebilirsiniz. Çok koyu kıvamlı olursa üzerine bir miktar su ilave edebilirsiniz. Elde ettiğiniz patates püresini temiz bir tülbentin içine koyarak sıkarak suyunu çıkarın. Bu şekilde patates maskeniz hazır hale gelecek

MASKENİN UYGULANMA ŞEKLİ

Patates püresinden çıkardığınız suyu önce saç diplerinize masaj yaparak sürün. Geri kalan suyu ise saç uçlarınıza dökün. Bu şekilde yaklaşık yirmi beş dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla saçınızı durulayın. Bu maskeyi haftada bir veya iki defa uygulayabilirsiniz. Kısa süre içerisinde saçlarınızın kendine gelecek, canlı ve parlak gözüküp uzamaya başlayacak. Fakat alerjik bir bünyeye veya hassas bir cilde sahipseniz bu maskeyi kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

 

Bakmadan Geçme