Sağlık teknisyenine tekmeli saldırıya protesto

İzmir’deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tartıştığı sağlık teknisyeninin yüzüne tekme atıp bıçakla tehdit ettiği öne...

TAKİP ET

İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tartıştığı sağlık teknisyeninin yüzüne tekme atıp bıçakla tehdit ettiği öne sürülen kişi gözaltına alındı

Sağlık çalışanları 'Şiddet varsa hizmet yok' sloganıyla hastane önünde saldırıyı protesto etti. Sağlık çalışanları, 'Çalışma alanlarımızın güvenlik açıklarını ısrarla belirtmemize, sağlık emekçilerinin can güvenliğini sağlanması konusunda gerekli önlemlerin alınması için her türlü girişimlerimize rağmen hiçbir adım atmayan tüm yetkililer bu şiddete ortaktırlar.' açıklamasını yaptı.

TEPECİK HASTANESİ'NDE DARP

Olay, Konak'taki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin göz kliniğinde yaşandı. İddiaya göre, göz filmi çektirmek isteyen bir hasta, kayıt için teknisyen Hakan Çavdar'ın bulunduğu odaya girmek istedi. İçeride hasta olduğunun söylenmesi üzerine bir anda öfkelenen kişinin, teknisyen Çavdar'ın yüzüne tekme attığı, ardından da yerde darp ettiği öne sürüldü. Koridorda bağırarak bıçağını çekip sağlık teknisyenini tehdit ettiği belirtilen saldırgan, hastane güvenliği ve polis tarafından etkisiz hale getirildi. Yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde ciddi morluklar oluşan sağlık teknisyeni Hakan Çavdar ise iş göremez raporu alıp saldırgandan şikayetçi oldu. Sabah mesainin henüz ilk dakikalarında yaşanan ve hastanenin göz filmi çeken tek teknisyeninin darp edildiği saldırı, sağlık çalışanlarının da tepkisini çekti.

HASTANE ÖNÜNDE TOPLANIP PROTESTO ETTİLER

Öğle saatlerinde hastane önünde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Sendikası İzmir Şubesi üyeleri 'Şiddet varsa hizmet yok' sloganlarıyla saldırıyı protesto etti. SES İzmir Şubesi Eş Başkanı Nursel Şahin'in okuduğu açıklamada, 'Nasıl bir sağlık hizmet düzenidir ki, resmi rakamlara göre bile her gün 50 sağlık çalışanı sözlü ya da fiziksel olarak şiddete maruz kalmaktadır. Hastaneler artık sağlıkla değil şiddetle anılmaktadır. Mevcut sağlık sisteminde herkes mutsuz, en çok da sağlık emekçisi mutsuzdur. Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir. Nitekim son günlerde çok büyük boyutlara varan sağlıkta şiddet vakaları, alınmayan tedbirler ve çözümsüzlük ile beraber çığ gibi büyümüştür. Gelinen noktada bugün Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli sağlık emekçisi arkadaşımız Hakan Çavdar saldırıya uğramıştır. Arkadaşımıza bıçak çekilmiş, darp edilmiş ve yerlerde sürüklenmiştir.' denildi.

Bakmadan Geçme