Sağlıklı yaş alma seferberliği

Konak Belediyesinin düzenlediği ücretsiz sağlık taramaları devam ediyor.

Konak Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri adına başlattığı sağlık taramalarını Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle tüm hızıyla sürdürüyor. Parklarda düzenlenen açık hava spor etkinliklerinin ardından, sağlık taramaları şimdi de semt merkezlerinde gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, vatandaşların kan şekeri, boy, kilo ölçümleri yapılmakta ve beden kitle endeksi hesaplanmaktadır. Ayrıca, organ bağışı ve meme kanseri farkındalığını artırmaya yönelik bilgilendirmeler de yapılmaktadır.

Sağlık Taramaları Semt Merkezlerine Taşındı

Konak Belediyesi'nin açık havada spor etkinlikleri düzenlediği parklarla başlattığı sağlık taramaları, semt merkezlerine taşınarak vatandaşların geniş katılımıyla devam ediyor. Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle sürdürülen taramalarda, semt sakinlerinin yanı sıra semt merkezlerine gelen kursiyerler de yer alıyor. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmet kapsamında vatandaşların kan şekeri, boy, kilo ve beden kitle endeksi ölçülüyor. Değerleri riskli çıkan vatandaşlar, daha ileri tetkik ve tedavi için sağlık kuruluşlarına yönlendirilirken, diyetisyenler tarafından sağlıklı beslenme konusunda tavsiyeler veriliyor. Ayrıca, organ bağışı hakkında bilgilendirmeler yapılırken, meme kanseri farkındalığını artırmak amacıyla meme muayenesi hakkında önemli bilgiler sunuluyor.

Sağlık Taramaları İlgi Görüyor

Sağlık taramaları Agora Semt Merkezi'nin ardından Ballıkuyu Semt Merkezi'nde de düzenlendi. Burada pek çok mahalle sakini ve kursiyer sağlık hizmetlerinden yararlandı. Kan şekeri, boy ve kilo ölçümleri yapılarak beden kitle endeksleri hesaplanan katılımcılar arasında, 75 yaşındaki Ayhan Mumcu ve 35 yaşındaki Emine Yıldız da bulunuyordu. İki vatandaş da tarama hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'ya teşekkür etti.

"Halk Sağlığı Önceliğimiz"

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ilçe genelinde sağlıklı yaş almayı destekleyen bu tür taramaların yaygınlaştırılacağını belirtti. Başkan Mutlu, "Komşularımızın sağlık hizmetlerimizden memnun olması bizi de mutlu ediyor. Halk sağlığını ön planda tutan çalışmalarımız ve iş birliklerimiz artarak devam edecek. Komşularımızın sağlığı bizim için çok önemli," ifadelerini kullandı.

Sağlık taramaları hakkında daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşlar, Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne 0232 484 22 91 numaralı telefondan ulaşabilirler.


Bakmadan Geçme