‘Sağlıkta bu ayrımcılık niye?’

Suriyeli sığınmacılarla ilgili sorun her geçen gün büyüyerek artıyor, yetkililer söylemlere kulak tıkıyor. Göçmenlere tanınan haklar...

Suriyeli sığınmacılarla ilgili sorun her geçen gün büyüyerek artıyor, yetkililer söylemlere kulak tıkıyor. Göçmenlere tanınan haklar karşısında, vatandaş 'biz bu ülkenin insanı değil miyiz?' diye soruyor. Yaşananlar ve açıklamalar ülke insanını şaşkına çeviriyor, ne yapacağını bilmiyor.

yenikiraz.com'dan Turgay Kılıç'ın haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz yıl '2 milyon 600 bin Suriyeli'ye sağlık hizmeti verdik. Ameliyatlarını gerçekleştirdik' açıklamalarına dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turan Çömez, Türk vatandaşlarının sağlık hizmetleri için bedel ödediğini hatırlattı. Çömez, Suriyeliler'e ise hizmetin ücretsiz olduğunu belirterek, 'Suriyeli'ye bedava, Türk'e neden parayla?' diye sordu.

Operatör Dr. Turhan Çömez, Twitter hesabı üzerinden İYİ Parti Bandırma Meclis Üyesi Müjdat Gündoğdu'nun kızının ameliyatının faturasının görsellerini paylaşarak, sağlık hizmetleri konusunda yapılan ayrımcılığı belgeleriyle gündeme taşıdı.

İşte Çömez'in sosyal medya paylaşımı:

'2 milyon 600 bin Suriyeliyi ücretsiz ameliyat ettik diye övünüyor Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca, Peki Türklerin günahı ne? Yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş, emekli olmuş vatandaşlarımız neden ücretsiz ameliyat olamıyor güzel ülkemde?'.

'3 BİN LİRASINI BAĞIŞ ADI ALTINDA ALDILAR'

Ayrıca İYİ Parti Bandırma Meclis Üyesi Müjdat Gündoğdu ise 15 yaşındaki kızının çapraz bağlarının kopması sebebiyle ameliyatını yaptırdıktan sonra 21 bin lira ödediğini açıkladı.

Balıkesir Üniversite Hastanesi'nde 23 Haziran'da kızının ameliyatını yaptıran Gündoğdu, paranın nakit verilmesi gerektiğini dile getirerek, 'Parayı nakit verebilmem için 4-5 bankadan çekip getirmem lazım. Bugün ödemeyi yapmaya gittiğimde 21 bin lira olduğunu söylediler. 18 bin lira ayrı kestiler, 3 bin lirasını da bağış adı altında aldılar. Başhekimliğe giderek bağışta bulunmadığımı söyledim. Başhekimlik ise bu bağış parasının ameliyatta kullanılan malzemelerle ilgili olduğunu ve bunu bağış adı altında aldıklarını söyledi' dedi.

Gündoğdu, yaşananların skandal niteliğinde olduğunu ve sağlık sektöründe yaşanan sıkıntıların gündeme getirilmediğini vurguladı.

Haber Merkezi

Özel Haber

Bakmadan Geçme