SAHA ekipleri İzmir sokaklarında

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın toplum katılımıyla sorunları yerinde analiz edip çözüme kavuşturmak için...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın toplum katılımıyla sorunları yerinde analiz edip çözüme kavuşturmak için görevlendirdiği İzmir SAHA (Sokakta Analiz Hizmette Adalet) ekipleri İzmir sokaklarında yurttaşların kapısını çalmaya başladı. Öncelikli mahallere giderek sorunları yerinde tespit eden SAHA ekipleri, Karabağlar Gazi, Özgür ve Devrim mahallelerinde çalışmalara başladı. Belediye ekiplerini sevinçle karşılayan mahalle sakinleri belediyeye teşekkür etti. Yurttaşların sorunlarını, taleplerini ve iletişim bilgilerini alan ekipler, topladıkları talepleri öncelik sırasına göre not alıp analiz ederek çözüme kavuşturulmak üzere yetkili birimlere iletti.

Karabağlar'da üç mahallede saha çalışması yaptıklarını belirten İzmir SAHA Ekibi Saha Sorumlusu Merve Ören, 'SAHA, sokakta analiz, hizmette adalet anlayışıyla yola çıkan bir ekip. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay, toplum katılımıyla sorunların yerinde tespit edilmesine son derece önem veriyor. İzmir'in sosyal ve kentsel olanakları kısıtlı mahallelerini tespit ederek bu mahallelere gidip hane halkı, esnaf ve yaşayanlarla birebir görüşüyor, sorunları tespit ediyor, uygulama ve koordinasyon kuruluyla çözüme kavuşturuyoruz. Belediye ve vatandaş arasında köprü kurduğumuz için son derece mutluyuz. Yatırımların doğru yapılması için sorun yerinde tespit edilmeli. İhtiyaca yönelik çalıştığımız için şanslı ve mutlu hissediyoruz. Yurttaşlarımız da mutlu. Kendilerini değerli hissettiklerini söylüyorlar. Kendi sorunlarını kendi mahallelerinde anlatabilecekleri kurum var karşılarında. Vatandaşlarımız mutluysa biz de mutluyuz' dedi.

İzmir SAHA ekibinin çalışma sistemini anlatan Ören, 'Başında Başkanımız, genel sekreterimiz ve proje yöneticimiz var. Ekip, saha analiz- araştırma ile uygulama ve koordinasyon olarak iki alana ayrılıyor. 11 kişilik saha analiz ve araştırma kısmında hane görüşmeleri yapıyoruz. Sorunları, görev ve sorumluluk alanlarına göre daire başkanlıklarında sınıflandırıyoruz. Belediyenin sorumluluğunda olmayan talepleri de alıyoruz. Analiz edip sosyolojik olarak inceleyip rapor hazırlıyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkili mercilerinin yer aldığı uygulama ve koordinasyon ekibine iletiyoruz.  Raporda mahalle nüfusunu etkileyecek konular da yer alıyor. Onlar inceleyip çözüme kavuşturuyor. Biz de kurulun vermiş olduğu kararları, çözüm aşamalarını bizzat talep eden vatandaşı arayarak ya da yerine giderek kendilerine bildiriyoruz' diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi SAHA ekiplerine taleplerini aktaran Tağı Aksu, 'Yalnız olmadığımızı hissettik. Halkın nabzının tutulması güzel bir şey. Kapıyı çaldığınız için, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. İnşallah halkımız da buna duyarlı olur' ifadelerini kullandı.

Mahallesine doğalgaz, market, sağlık ocağı, oyun alanı isteyen Tamariye Turan, 'Halk olarak bize ulaşılmasını istiyoruz. Hizmetten çok memnunum.  Her zaman başımızın tacısınız. Gelirseniz, giderseniz kapımız her zaman açık' şeklinde konuştu.

Özgür Mahallesi sakini Murat Yaşa, 'Düşünce ve  taleplerimizin Başkan'a ulaşması bizi sevindirir. 50 yıldır burada oturuyorum, böyle bir ekip görmedim. Aynı çalışmayı pazaryerinde de gördük. Cemil Başkan geldikten sonra bu çalışma başladı. Ekibin yaklaşımı, iletişimi çok güzel' dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme