“Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de Efes-2022 Tatbikatı’nda Yunanistan’a sert mesajlar veren açıklamalarda bulundu. Yunanistan'da Ege adalarının...

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Efes-2022 Tatbikatı'nda Yunanistan'a sert mesajlar veren açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'da Ege adalarının silahlanması konusunda, 'Bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hamlelerden uzak durmasını, aklını başına almasına davet ediyoruz' ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın konuşmasında 'Kahraman ordumuz uluslararası görevlere kadar her alanda gösterdiği başarılarla göğsümüzü kabartıyor. Dünyanın en tehlikeli silahlı terör örgütleriyle yürüttüğümüz mücadelelerin eşi benzeri yoktur. Suriye'de DEAŞ'a karşı ilk ve tek harekatı biz gerçekleştirdik. Hem ülkemizin hem de komşularımızın toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına tehdit oluşturan PKK/YPG ile sadece biz mücadele ettik.' sözlerini kullandı.

SURİYE'YE OPERASYON MESAJI

Sınırlarda 30 km derinliğinde bir koridor oluşturulacağının altını çizen Erdoğan, 'Terör örgütlerini sadece bizim sınırlarımızdan uzaklaştırmakla kalmıyor, komşularımızın huzuruna katkı sağlıyor. Terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğimizi, güvenlik hattının eksik kısımlarını tamamlayacağımızı ifade etmek istiyorum' dedi.

'GÖRÜLMEMİŞ BİR PERVASIZLIK'

Bazı Yunan siyasetçilerin açıklamalarını 'görülmemiş bir pervasızlık' olarak değerlendiren Cumhurbaşkan'ı, konuşmasını 'Bir kez daha Yunanistan'ı adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uymaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Bu millet bir şey söylerse ardını da takip eder.' şeklinde sürdürdü.

'ULUSLARARASI HAKLARI KULLANMAKTAN GERİ DURMAYIZ'

Yunanistan'ın 1999 ve 2006 yıllarında AİHM tarafından mahkum edildiğini hatırlatan Erdoğan sözlerini, 'Yunanistan'ın baskıcı tutumuna göz yumulması da çifte standarttır. Konu Türkiye olunca şahin kesilenlerin AİHM'i hiçe sayan, sığınmacılara insanlık dışı muamele yapanları ibretle takip ediyoruz. Türkiye kimsenin hakkını hukukunu çiğnemez ama kendi hakkını da çiğnetmez. Bu ülke kurulduğu tarihten beri birilerine sırtını dayayarak benzer hamleler yapmıştır. Bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hamlelerden uzak durmasını, aklını başına almasına davet ediyoruz. Kendine gel. Türkiye adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendine tanıdığı hakları kullanmaktan geri durmayacaktır.' İfadeleriyle noktaladı.

Bakmadan Geçme