Sakine Akkul'ün pembe dünyası

Isparta'nın Sav beldesinde yaşayan 75 yaşındaki Sakine Akkul, pembe renge olan tutkusunu hayatının her alanına yansıttı.

Akkul, tek katlı mütevazı evini dış kapısından içindeki süs eşyalarına kadar tamamen pembeye boyadı. "Elimden gelse oğlumla kızımı da pembeye boyayacağım," diyen Akkul, mezar taşının da pespembe olmasını istediğini açıkladı.

Isparta'daki Evini Renk Cümbüşüne Çevirdi

Küçük yaşlardan itibaren pembe renge olan ilgisini vurgulayan Sakine Teyze, çocukken annesinden pembe bez parçaları istediğini ve bayramlarda babasından pembe kıyafetler talep ettiğini belirtti. Eşinin vefatından sonra pembe tutkusunun arttığını ifade eden Akkul, "Evimdeki pembeyi artırarak kendimi teselli etmeye başladım," dedi.

Pembe Boyama İhtiyacı ve Sosyal İlgi

Pembe renkten dolayı rahatladığını ve evini kendisinin boyadığını belirten Akkul, "Boya yapmadığım zaman uyuyamıyorum. Pembe boya aldığımda içim rahatlıyor," dedi. Şehir dışından gelen ziyaretçiler evi görmek için Isparta'ya geldiğini, bu ziyaretçilerin evi ve pembe tutkusu hakkında şaşkınlıklarını dile getirdiğini söyledi.

Gelecek Hayalleri ve Vasiyet

Gelecekte Sav kasabasını da pembe renge boyamak istediğini belirten Akkul, "Eskisi gibi boya alamıyorum, ama alabilsem her yeri boyar, cennet gibi yapardım," şeklinde konuştu. Ayrıca, çocuklarına, vefatından sonra evdeki süslerin ve pembe temanın korunmasını vasiyet etti. Mezar taşının da pespembe olmasını isteyen Akkul, "Çocuklarım mezar taşımı evimin giriş kapısı gibi yaparlar, herkes benim mezarıma baksın," dedi.

Bakmadan Geçme