Sanatta Girişimcilik Projesi ile kadın girişimcilere destek

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu'nun Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle oluşturduğu Sanatta Girişimcilik Projesi başlıyor. Projenin tanıtımı yapıldı

Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle “Sanatta Girişimcilik Projesi”ni hayata geçirdi. Projenin tanıtım toplantısı Hyatt Regency İzmir İstinye Park ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda, sanatta girişimciliğin desteklenmesi ve kadın girişimcilerin güçlendirilmesi amacıyla başlatılan projenin detayları paylaşılırken projenin dijital platformu da tanıtıldı.

TOBB İzmir Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi ve Sanatta Girişimcilik Proje Koordinatörü Işıl Nişli, sanatçıların birbirlerini tanımasının, farklı disiplinlerde buluşmalarının ve dayanışmalarının önemini vurguladı. Sanatçı ile girişimci arasındaki benzerliklere dikkati çeken Nişli, sanatçıların özgün yapılarının girişimcilik heyecanı ve bilgileriyle desteklendiğini belirtti.

Nişli, “Sanat ve sanatçı ile iş dünyası arasında köprü oluşturmak, ekosisteme dahil olmalarını sağlamak için mentorluk, sanatçı deneyim vizyon toplantıları ve dijital platform gibi önemli alt projelerle onları destekliyoruz. İzmir'den yolu geçen sanatçıları uluslararası projelerde bir araya getireceğiz. Tüm sanat dallarında faaliyet gösteren kadın sanatçı ve girişimcilerin platform altında toplanarak dayanışma içindeolmalarını, eserlerini geniş kitlelere duyurmalarını, yaratıcılık, sergileme ve pazarlama alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirip, girişimcilik becerilerini artırmalarını sağlamayı sürdüreceğiz” dedi.

SANATTA GİRİŞİMCİLİK PROJESİ NEDİR?

Proje, fotoğraf, resim, karikatür, seramik, cam, öykü, mural, kukla, dokuma, film, video art, müzik ve tiyatro alanlarında faaliyet gösteren İzmirli veya İzmir'den yolu geçen kadın sanatçıları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Projenin hedefi, sanatçı ve eserlerinin daha geniş kitlelere tanıtılması, yaratıcılık, sergileme ve pazarlama alanında sanatta girişimcilik modeli yaratan bir platform oluşturmaktır.

Bu projenin amacı, tüm sanat dallarında faaliyet gösteren kadın sanatçı ve girişimcilerin dayanışma içinde bir platformda buluşmalarını sağlamak, eserlerini daha geniş kitlelere duyurmalarına yardımcı olmak, yaratıcılık, sergileme ve pazarlama alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmelerini teşvik etmek ve girişimcilik becerilerini artıracak projeler dizisi gerçekleştirmektir. Aynı zamanda, İzmirli olan veya İzmir'den yolu geçen kadın sanatçılara destek verilirken, kentin kültürüne ve yerel kalkınmaya katkı sağlamayı hedeflemektedir. Proje, sanat ve sanatçıların kurumsal iş birlikleriyle desteklenmesi amacıyla köprüler oluşturmayı da hedeflemektedir.

Bakmadan Geçme