Savaş Ünlü mizah kitaplarını okurlara sundu

Çocuk ve mizah öyküleri yazarı İzmirli Savaş Ünlü'nün, iki yeni mizah kitabı Hayalhane Yayınları'ndan çıktı

İzmirli yazar Savaş Ünlü'nün Hayalhane Yayınları'nda basılan yeni iki mizah kitabı okuyucuyla buluştu. Çocuk ve mizah öyküleri yazan Savaş Ünlü, insanları üzmenin ve ağlatmanın kolay olduğunu belirterek, "Zor olanı onları güldürmektir. Ben zor olanı seçiyorum. İnsanlar arasında en kolay kurulan gülme köprüsüdür. Hiç tanımadığımız kişilere bile gülümseyerek merhaba deriz. Yıllar boyu çocukların, insanların gülmesi için yazdım, yazıyorum" dedi.

Televizyon ve radyo için yazdığı eserlerde de gülmece ve mizahın hep ağır bastığını hatırlatan yazar, "Çocuk mizahı desek de okuyan herkes gülüyor. Bu da beni mutlu ediyor. Kitaplarımın yayınlanmasında kitaplarıma kucak açan Hayalhane Yayınları"na çok teşekkür ediyorum. Asık suratlı bir toplum olduk, inadına güleceğiz, ben de mizah kitaplarımı sürdüreceğim" dedi.

Yeni çıkan kitaplarında uzaya gitme sevdasında bir dedenin yaşadığı komik olayları anlattığını dile getiren Savaş Ünlü, şu bilgileri verdi; "Gün geçmiyor ki uzayla ilgili haber çıkmasın. Bu haberler de insanları uzaya daha bir yakınlaştırıyor. Uzayın sırrını merak edenler, oraya gitmek istiyor. İşte bu olayı anlattım kitabımda. Pisi Spor Kazanacak kitabımda ise bir mahalle takımı kurma olayını mizahi dilden işledim. Kurulduğu günden beri hiç galip gelmemiş bir takımın şampiyonluğa oynaması mizahi dille anlatıldı. Futbol her zaman yükselen bir değer olmuştur toplumda. Bunun nasıl başarılacağını anlatmaya çalıştım. Kitapları okurken gülecek, bol bol da düşüneceksiniz. İyi okumalar."

Bakmadan Geçme