Saygılı'dan 'grev' çıkışı: Sorunu çözmek İzBB'nin boynunun borcu!

Kücükmenderes.com’dan Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir gündemine ilişkin açıklamalarda...

TAKİP ET

Kücükmenderes.com'dan Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre; AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in gerçekleştiremediği vaatlerini sıraladı. İzmir'de iki gündür devam eden metro ve tramvay işçilerinin grevi ile ilgili Saygılı, 'Sendika uzlaşmaya açık olduğuna dair açık bir çek veriyor. Ama İzmir için pazarlık yapılması gerekirken ne yazık ki sızlanmayı, üzüldük demeyi tercih ediyorlar. Bu bakış açısı ile sonuç alınması mümkün değildir. Bu sorunu çökmek İzmir Büyükşehir Belediyesinin boynunun borucudur Hiçbir AK Parti belediyesinde böyle sorunlar yaşanmaz' diye konuştu. Saygılı, yerel seçimde hedeflerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak olduğunu söyledi ve 30 ilçe için çalıştıklarını aktardı. Soyer'in telefonlarına cevap vermediğini söyleyen Saygılı, 'Bakanlığa gideceğimizi söyleyip kendisini Kemeraltı'nın UNESCO süreci ile ilgili yapacağımız görüşmeye davet edecektik. Biz kendisi ile irtibat kuramıyoruz ki neyi konuşacağız' diye konuştu.

'SİYASİ ARKA BAHÇE'

İzmir'in 'beceriksizliğe' kurban gittiğini savunan Saygılı, 'İzmir; tarihinin en basiretsiz yerel idaresi ile karşı karşıya olduğu gibi, tüm yük ve sorumluluğu kendisine atan bir yaklaşıma maruz kalmaktadır. Soyer'e göre; körfez sorunu ve kötü kokunun müsebbibi İzmirlilerdir. Birçok sorunda olduğu gibi aynı yöntemi uygulamıştır. Tunç Soyer; Bin 580 gündür bu kentin belediye başkanıdır. Karne gününe sayılı günler kalmıştır ve telaşa kapılmıştır. Çünkü, Bakanlıkların pek çoğunun 5 katı büyüklüğünde bir bütçeyi yönetmiştir ama taş üstünde taşı yoktur. 2019'da 5 milyar 995 milyon TL olan belediye bütçesi, bugün 25 milyar 900 milyon TL'ye yükseldi. Bu bütçenin yüzde 95'i, sizin eleştirdiğiniz İller Bankası'ndan geliyor. 4.5 yıllık Tunç Soyer döneminde, 70 milyar TL kullanmıştır. Böyle bir bütçenin buhar olması, belediye ve siyasi arka bahçe yaptıkları iştiraklerinin, başta İZBETON olmak üzere bütün şirketlerin iflasın eşiğine gelmesi; memuruna yapılan seyyanen zammı, çalışanlarına geçen dönem hak edişlerini ödeyememelerinin sorumlusu bizzat kendileridir' dedi.

'ÇÖP SORUNUNU BİLE ÇÖZEMEDİLER'

Başkan Saygılı Örnekköy tartışmalarına yeniden değinerek, 'Örnekköy'deki kooperatif projelerinden çıkan kötü kokular, resmen belgelenince telaşları daha da artmıştır. Sormak istiyoruz; Soyer bir kez bile gitmediği, bürokratlarının mağdur vatandaşla kavga ettiği Harmandalı'nda, kazanılan bir dava olmasa, sahneye çıkacak mıydı? Çöp gibi temel bir meseleyi dahi çözememişlerdir! Yalan rüzgrı gibi senaryolar yazarak, başrolde oldukları bu konuyu da hükümete yıkmaya çalışmaktadırlar? Harmandalı patlamak üzeredir! 4 yıl boyunca dilimizde tüy bitmiştir, Harmandalı'na çöp dökmemek hayati bir önem arz etmektedir. Bergama ve Ödemiş'teki çöp tesisleri tam kapasiteyle çalışmamaktadır. Yıllar önce kendilerinin hazırlattıkları ve kamuoyundan sakladıkları raporlara göre, Harmandalı, 4 yıl önce kapatılmalıydı. Menderes Çöp Bertaraf Tesisi'nde takılıp kaldılar. Ama, başta çöpün alana ulaşımı dhil, projedeki hiçbir eksiği tamamlamaya çabalamadılar' diye konuştu.

'TUNÇ SOYER GİDİNCE KÖY-KOOP ÇÖKECEK'

İzmirlilerin mağdur olduğunu söyleyen Bilal Saygılı, 'Bir belediye; çöpünü, suyunu, ulaşımını, alt yapısını düzenleyemiyorsa, en temel hizmetlerini veremiyorsa ne işe yarar? Örnekköy facialarının üstünü örtmek için… İzmir depreminin ardından, içi boş işlerle, spotların altında, şiir gibi konuşmalarla bol reklamlı organizasyonlar yaptılar, bir de deprem anıtı… Örnekköy'deki kooperatif modelleri baştan sakattı, nihayetinde ellerinde patladı. Ne hikmetse, demir ve beton hırsızlığını konuşan yok. Ne hikmetse; eksik malzemeli betonu, inşaat hatalarını konuşan yok! Ne hikmetse; halkçılık, kooperatifçilik şemsiyesi altında deşifre olan kokuşmuşluklardan söz eden yok! 'Minareyi çalan, kılıfını da hazırlar' derler ama; kamuoyuna söyleyebilecekleri tek kelime yok. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Seferihisar'dan tecrübeli Başkanı Tunç Soyer; yapmadan, yıkıp satmak; borç dağları yaratmak gibi becerilerini İzmir'e de taşımıştır. Kısa metraj film, uzun metraja dönüşmüş; İzmir, 'Soyer ve Arkadaşlarının Maceraları' filmini seyrederken ağlamaktan helak olmuştur. Tutundukları bir tarım hikyeleri var. O da tam bir vaka! Yüzlerce Milyon TL'yi, başkanı eşi olan KÖY-KOOP'a aktaran Soyer de çok iyi biliyor ki, başkanlığı sona erince tek kaynağı belediye olan ve üreticiye tek satır getirisi olmayan KÖY-KOOP da çökecek! Ayrıca, biz Neptün hanımım, Köy-Koop'un Başkanı oluyor sanıyorduk, dün yaptığı sosyal medya paylaşımından sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu da gördük' açıklamasını yaptı.

Bakmadan Geçme