“Seçim sonrası Heterodoks Politika devam edecek.”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye’nin düşük faiz politikasını seçimlerden sonra değiştirmeyeceğini ve politika faizinin...

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'nin düşük faiz politikasını seçimlerden sonra değiştirmeyeceğini ve politika faizinin enflasyon seviyesine yükselmeyeceğini söyledi.

Bakan Nureddin Nebati, seçimlerden sonra Heterodoks Para Politikasının devam edeceğini söyledi.

NTV'ye açıklamada bulunan Bakan Nebati:

'Sayın cumhurbaşkanımızın seçimlerden sonra bu politikaları ters yüz edip yeni politikalara gideceğine ilişkin kimsenin bir beklentiye girmesine gerek yok. Cumhurbaşkanımız bu modelin sahibi' dedi.

Türkiye Yeni Ekonomi Modeli ile düşük faizle ülkenin yönetilebildiğinin görüldüğünü ve kur korumalı mevduat uygulamalarının başarılı sonuçlar verdiğini belirtti.

Devamında: 'Türkiye'de 'herkesin dövize baktığı' bir yapı olduğunu belirten Nebati, 'Her ne kadar şu anda serbest piyasa ile Merkez Bankası arasında bir çift fiyat oluşmuş olsa da bu olağanüstü şartlarda aldığımız olağanüstü kararların ve regülasyonların çok hızlı bir şekilde değişmesinden kaynaklanan Merkez Bankamızın aldığı kararların bir yansıması olarak ortaya çıktı ancak seçimlerden sonra bir taraftan beklentilerin kırılması öbür tarafta yapılacak yeni düzenlemelerle bunu toparlamış oluruz.' dedi.

Haber Merkezi (MM)

Bakmadan Geçme