Seçime çok az zaman kaldı… CHP’nin adayı yok!

Aysun Güler/YENİ İZMİR-İzmir’de yerel seçime 66 gün kala siyasi arenada önemli gelişmeler yaşanıyor. AK Parti ve...

TAKİP ET

Aysun Güler/YENİ İZMİR-İzmir'de yerel seçime 66 gün kala siyasi arenada önemli gelişmeler yaşanıyor. AK Parti ve İYİ Parti, İzmir Büyükşehir adaylarını açıkladı. Seçim hazırlıkları devam ederken, CHP cephesinde sessizlik hüküm sürüyor.

CHP'den belediye başkan aday adaylığı için son başvuru tarihi 5 Aralık olarak belirlendi. İlçe ve büyükşehir başkan aday adaylığı için onlarca başvuru yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için de şu isimler başvuruda bulundu: Tunç Soyer, Musa Çam, Tacettin Bayır, Abdül Batur, Buğra Gökce, Ayhan Baltacı, Atila Sertel, Olgun Atila ve Cemil Tugay.

1,5 ayı geçen süreçte aday adayları kendi projelerini tanıtmak için büyük emek sarf etti. Kampanyalar düzenledi. Ancak seçime 66 gün kala CHP'den kimin büyükşehir belediye başkan adayı olacağı hala bilinmezliğini koruyor.

RAKİPLER ÇALIŞIYOR

İYİ Parti'nin adayı Ümit Özlale, AK Parti'nin adayı Hamza Dağ oldu ve her iki aday da seçim çalışmalarını başlattı. Projelerini açıklamaya başlayan, şehirde tanıtımlarını yapan 2 aday CHP'nin bir adım önüne geçmek için çabalıyor.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Adayı ise belirlenmedi. 1,5 aydır başkanlık için emek veren bu 9 aday dışında Ankara'nın sürpriz bir isim açıklaması da ihtimaller arasında görülüyor. Bir dönem Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Selin Sayek Böke'nin adı da başkanlık için geçti. CHP'nin kesin kararı henüz belli değil. Parti içi istişareler devam ederken, İzmir için stratejik bir aday konusunda uzlaşma sağlanamadı.

Bakmadan Geçme