Seferihisar'a 11. Mavi Bayrak

Yeni İzmir Gazetesi’nden Şaha Çimen’in haberine göre, deniz suyunun temizliğini, çevre yönetimine önem verildiğini, çevre bilincinin...

Yeni İzmir Gazetesi'nden Şaha Çimen'in haberine göre, deniz suyunun temizliğini, çevre yönetimine önem verildiğini, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinliklerin yapıldığını ve plajı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğinin garanti edildiğinin göstergesi olan Mavi Bayrak çalışmaları 2011 yılından bugüne Seferihisar'da devam ediyor.

ÖRNEK TEMİZLİK

Mavi Bayraklı halk plajlarının gerçekleştirildiği açılış öncesinde Seferihisar belediye çalışmaları geleneksel hale gelen dört dakikalık çevre temizliğini yaptı. Yapılan bu hareketle plajı kullanan vatandaşa örnek teşkil etti. Bir taraftan belediye çalışmaları diğer taraftan vatandaşlar Mavi Bayrak açılışı öncesinde Büyük Akkum planını temizledi.

 'ÇOK ÇALIŞIYORUZ'

Yapılan temizlik sonrası konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 'Ne yaparsak yapalım, Seferihisar'ın muhteşem güzellikteki doğasını korumak her zaman önceliğimiz. Çünkü doğa bir kere gitti mi bir daha geri gelmiyor. İşte bu yüzden denizimize, ormanımıza ayrı bir özen gösteriyoruz ve karşılığını da alıyoruz. Bugün 11 adet Mavi Bayraklı plajın açılışını yapmamızda da verdiğimiz emeğin sonuçlarındandır. Her bir Mavi Bayraklı plajımız Seferihisar'ın bir incisi. Plajları Mavi Bayrak yapabilme ve bunu sürdürebilmek çok ciddi bir çaba istiyor. Deniz suyu temizliğinden cankurtarana engeli vatandaşlarımız için otoparktan plaj temizliğine kadar 100'e yakın madden oluşan değerlendirme listesi var. Her sene bu kriterleri sağlıyor ve üstüne de yeni plajlarımıza Mavi Bayrak kazandırıyoruz. Özellikle bayram gibi yoğunluğu bir milyon kişiye yaklaştığı bu zamanlarda plajlarımızın temizliği ve güvenliği için insanüstü bir çaba gösteren Seferihisar belediye çalışmalarına çok teşekkür ediyorum. Plajlarımızın Mavi Bayraklı olması için çok büyük emek harcıyoruz.  Fakat burada bizim kadar plajları kullanan sizlere de çok büyük sorumluluklar düşüyor. Doğa hepimizin. Planlar hepimizin kötü davranan kişileri uyarmak da hepimizin görevi. Plajlarımıza gözümüz gibi bakacağız. Mavi Bayraklı Plajlarımız Seferihisar'a hayırlı uğurlu olsun. Herkese keyifli bir yaz diliyorum'

Yetişkin'in konuşmasının ardından Mavi Bayraklı plajların açılışı gerçekleşti. Mavi bayraklar Büyük Akkum Plajında göndere çekildi.  Açılışın gerçekleştiği alanda bulunan vatandaşların ilgilisiyse görülmeye değerdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme