Seferihisar’da büyük yol sorunu!

Yeni İzmir Gazetesi’nden Şaha Çimen’in haberine göre, Seferihisar'ın Akarca Beldesi'nde yol yapmaya niyetlenen belediye var olan...

Yeni İzmir Gazetesi'nden Şaha Çimen'in haberine göre, Seferihisar'ın Akarca Beldesi'nde yol yapmaya niyetlenen belediye var olan yolları da bozdu. Vatandaşın zamanında kendi parasını vererek yaptırdığı yolların yerinde şimdi yeller esiyor. Akarca'da oturan Denetmenler Sitesi 2 ve 2148. sokak sakinleri bu konuda dert yandı. Büyükşehir ve Seferihisar Belediyesi'nin devamlı olarak bu işi birbirlerine paslamaları ve iki yıldır insanları mağdur etmeleri Belde halkını canından bezdirdi.

'BİRİ SUÇU DİĞERİNE ATIYOR'

Daha önce defalarca kez yollarının yapılması için Seferihisar Belediyesi'ne müracaat ettiğini ifade eden Akarca 2148. Sokak mahalle sakini Dursun Şenkal, 'Biz yolu yapmaları için dilekçe verdiğimizde Seferihisar Belediyesi Büyükşehir'e yönlendiriyor. Büyükşehir bizi Seferihisar'a yönlendiriyor. Biri suçu diğerine atıyor. Geçen hafta dilekçe verdim' ifadelerini kullandı.

Mahallerinde 10 hanenin mağduriyet yaşadığını anlatan 2148. Sokak sakini Murat Yağcı ise 'Burada bize kimse yardım etmiyor. Biz bunları görüyoruz. Onlar nasıl bizi görmüyorsa belediye seçimlerinde biz de onları görmeyeceğiz. Çünkü belediye seçimleri yaklaşıyor' dedi.

'150 METRENİN TAMAMLANMASINI TALEP EDİYORUZ'

Ana yoldan bizim sokağımıza kadar yol yapıldı ancak bizim 2148. sokağımıza kilit parke taşı yapıldı diyen Murat Yağcı, 'Geri kalan kısmı bırakıldı. Sokağımız yaklaşık 800 metre kadar. Bu 800 metrenin yaklaşık 150 metresi yapılmadı. Bu 150 metrenin tamamlanmasını talep ediyoruz. Sonuçta biz Akarca sakinleri olarak burada oturuyoruz. Vergimizi, yol katkı paylarımızın hepsini veriyoruz. Bizim tercihimiz, isteğimiz bu yolu tamamının yapılması. Bizim sokağımızda herhangi bir inşaat alanı yoktur. Bütün inşaatlar tamamlanmıştır. Buna rağmen yarım bırakılması bize pek mantıklı gelmiyor' dedi.

'MAĞDURİYETİMİZ YOLDAN TOZ TOPRAĞIN KALKMASI'

Yaşadıkları mağduriyetlerden bahseden Murat Yağcı, 'En büyük mağduriyetimiz yoldan toz, toprak kalkması. Akşamları balkonlarımızda oturamıyoruz. Oturamadığımız için biz de bu yolun devamın yapılmasını istiyoruz' diye dert yandı.

En çok kullanılan yol yapılmıyor, ara yollar yapılıyor diyen Denetmenler 2 sitesi sakini Eyüp Berk de, 'Ara yolların yapılmasına karşı değiliz. O da yapılsın ama ana yol daha önemli. Hangi belediye yapıyorsa bir an önce gelip sahip çıksın bu yaptıkları daha doğrusu yarım bıraktıkları yola'  diye konuştu.

'DİLEKÇE VERMEKTEN YORULDUK'

'2 senedir biz onları aramaktan yorulduk' sözlerine yer veren Denetmenler sitesi 2'nin sakini Sibel Elmas, 'Dilekçe vermekten yorulduk artık. Hepsi birbirine paslıyor işi. O ona gönderiyor, o ona gönderiyor. Herkes görevini yapsın burada. Biz bu yolu daha önce kendi paramızla yapmıştık. Kendi yaptırdığımız kilit taşlarımızı istiyoruz. Bir dünya para verdik. Aidat verdik biz onları yaptırmak için.  Denetmenler 2 Sitesi olarak kendi sokağımız daha önce biz para vererek kendimiz parke taşlarıyla yaptırmıştık. Sonra doğal gaz geldi kazdılar. İZSU geldi kazdılar. İşlerini bittirdikten sonra öylece bıraktılar. Biz kendi yaptırdığımız kilit taşlarımızı istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Sibel Elmas

'BİZLERİ İKİ YILDIR SÜRÜNDÜRDÜKLERİ YETER'

Son olarak Denetmenler sitesi 2'de oturan 74 yaşındaki Gökçe Şahin, bu işe bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini vurgulayarak, 'Burası Büyükşehir'e aitmiş. Diğer tarafta Seferihisar'a aitmiş. Böyle bir şey olamaz. Aynı site çünkü. Orası Denetmenler burası da Denetmenler. Denetmenler 1 yapılıyorken Denetmenler 2 Sitesi yapılmıyor. Böyle saçma bir iş görmedim. Mesela arabalar hızlıca buradan geçerken biz toz içinde kalıyoruz. İnsanlara bağırmaktan yorulduk. Yolun birçok bölümüne yavaş tabelaları astık ki buradan geçen araçlar yavaş geçsin ve üzerimize toz yağmasın. Toz toprak içinde kalıyoruz. Bu tozda oturulmuyor. Yemek yiyoruz, camlarımızdan tüm bu tozlar içeriye giriyor. Ben 74 yaşımdaki halimle devamlı bu tozun toprağın pisliğini her gün temizliyorum. Bahçemi devamlı temizliyorum. Olmaz böyle bir şey. Bizleri iki yıldır süründürdükleri yeter' şeklinde konuştu.

Gökçe Şahin 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme