Seferihisar’da ekoloji dayanışması

KEÇİ Derneği’nin ev sahipliğinde Ege Ekoloji Buluşması,14-15-16 Nisan tarihleri arasında Seferihisar’da düzenlendi. Etkinliğin açılışında, katılımcıların konuşmalarının yanı...

TAKİP ET

KEÇİ Derneği'nin ev sahipliğinde Ege Ekoloji Buluşması,14-15-16 Nisan tarihleri arasında Seferihisar'da düzenlendi. Etkinliğin açılışında, katılımcıların konuşmalarının yanı sıra Geniş Merdiven Orkestrası ve İlkay Akkaya birlikte konser verdi. 

Buluşmanın ikinci günü 'Ekoloji Mücadelesinde Hukuk' atölyesiyle başladı. Hukuk atölyesinde, ekoloji mücadelesine aktif destek veren hukukçular konuşma yaptı ve Kazdağları'ndan Milas'a kadar ekoloji ve çevre mücadelesi veren yaşam savunucuları sorunlarını paylaştı. Atölyede özellikle çevre davalarının kamu davası sayılması, ekokırım yasası gibi doğayı korumaya dönük ceza yasaları için mücadelenin geliştirilmesi, halkın hukuk süreçlerine katılımının sağlanması ve çevre davalarında zaman aşımının kaldırılması gibi konular vurgulandı.

ATÖLYELER DÜZENLENDİ

Hukuk atölyesinin ardından, ekoloji mücadelesi verenlerin sesinin daha geniş bir kesime ulaşabilmesi için medyanın daha etkin kullanımı üzerine bir medya atölyesi düzenlendi. Atölyeye, ekoloji alanında çalışan gazeteciler katıldı ve gazetecilik ve halkın katılımı konuları tartışıldı.

Buluşmanın üçüncü atölyesi 'Ekoloji Mücadelesinde Bilimsel Dayanaklar' konulu idi. Atölyede, açılan davaların güçlü bilimsel dayanaklarla desteklenmesinin karar aşamasında çok önemli olduğu vurgulandı. Nükleer enerjiden termik santrallere, doğanın yıkımına yol açabilecek projelerin sonuçlarının bilimsel olarak ve herkesin anlayacağı şekilde ifade edilmesinin, halkın katılımı ve tepkisi bakımından etkili olduğu deneyimler paylaşıldı.

KAZ DAĞLARI MÜCADELECİLERİ DESTEK VERDİ

Buluşmanın ikinci gününün sonunda, Kazdağları'ndan İkizköy'e ekoloji mücadelesi verenler Orhanlı Köyü'nün geleneksel iftar imecesine katıldı. İkizköy direnişçileri adına konuşan Nejla Işık, 640 gündür ormanları ve zeytinleri için mücadele verdiklerini söyledi.

HABER MERKEZİ

(E.S.)

Bakmadan Geçme