Seferihisar'da İyi Tarım Uygulaması'nın hasadı yapıldı

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen'in haberine göre, LÖSEV Seferihisar Doğal Yaşam Çiftliği'nde doğal ve sağlıklı beslenme...

TAKİP ET

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen'in haberine göre, LÖSEV Seferihisar Doğal Yaşam Çiftliği'nde doğal ve sağlıklı beslenme ile ilgili bilgi veren LÖSEV yetkilileri, vakfa kayıtlı 72 binin üzerinde kanser hastasının olduğuna ve bu sayının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Koordinatörü Gamze Berçin Edirne, kayıtlı hasta ve ailelerinin, gönüllü ve bağışçılarının destekleriyle ulaştırılan nakdi, ayni, sosyal ve psikolojik yardımlarla daima yanlarında olduklarını söyledi.

Son dönemlerde artışa geçen kanser vakalarına dair konuşan Edirne, vakfa kayıtlı 72 binin üzerinde kanser hastasının var olduğunu ve Dünya Sağlık Örgütü ( WHO) verilerine göre de dünyadaki kanser hastası sayısının her geçen gün arttığını ifade etti.

Sağlıklı beslenme kanseri önlüyor

İnsanların kanser olmasının altında pek çok faktörün olduğunu söyleyen  Edirne, 'Bu faktörlerin en önemlisi genetik faktörler. Bu genetik faktörler kadar önem arz eden başka faktör olarak çevresel faktörler karşımıza çıkmaktadır. Çevresel faktörler bizim elimizde olan, değiştirebileceğimiz, daha farklı olmasını sağlayabileceğimiz faktörlerdir. Bu çevresel faktörleri ne kadar değiştirirsek kanser başta olmak üzere pek çok hastalığa karşı daha dirençli olabiliriz. Bu çevresel faktörlerin başında sağlıklı beslenme, stres, iyi uyuma, çok fazla radyasyona maruz kalma gibi farklı farklı faktörlerimiz var. Sağlıklı beslenmeyse bizim için hem kanserden korunma hem de bağışıklık sistemimizi tehdit edebilecek pek çok hastalığa karşı daha güçlü bir savunma sistemimiz olması açısından çok önemli. Biz LÖSEV olarak yıllardır üniversitelerde, ilköğretim okullarında yürüttüğümüz bilinçlendirme projeleriyle hem çocuklarımıza hem üniversiteli gençlerimize sağlıklı beslenmeyi anlatıyoruz. Kanserden korunma yollarını anlatıyoruz. Sağlıklı beslenme derken neyi kastettiğimizi anlatıyoruz. Bunu yeri geliyor bir çizgi filmle yapıyoruz yeri geliyor üniversite grubundaki arkadaşlarımız için kelime oyunlarıyla yaptığımız sporsal faaliyetlerle onların ilgisini nasıl çekebilirsek onlara hem kanseri anlatıyoruz hem de korunma yollarını anlatıyoruz' diye konuştu.

İyi Tarım Projesi'nin önemi

LÖSEV Seferihisar Doğal Yaşam Çiftliği İyi Tarım Uygulamalarının neden yapıldığına da değinen Edirne, şöyle konuştu:

'Pek çok gıdada koruyucu madde var. Pakette olmayan marketlerden aldığımız sebze ve meyvelerdeyse pek çok zirai madde var. Bizler LÖSEV olarak insanlara, kanser hastalarına tükettikleri gıdaların ne kadar sağlıklı olduğunu anlatarak onları bilinçlendirmek istiyoruz. Bu yüzden de İyi Tarım Projesi başladı. Bundan birkaç yıl önce sadece Seferihisar'da değil LÖSEV'in farklı şehirlerde de yürüttüğü daha lokal olan tarım çalışmaları da mevcut.'

Sağlıklı alternatifler sunuluyor

LÖSEV Seferihisar Doğal Yaşam Çiftliğinde yürüttükleri İyi Tarım Projesiyle beraber yapılan çalışmalardan bahseden Gamze Berçin Edirne, 'Ata tohumlarının sayısını artırmaya çalışıyoruz. Ata tohumlarından üretim yapmaya çalışıyoruz. Zira kalıntı içermeyen mandalinalar, tarımsal ürünler üretmeye çalışıyoruz ve bu ürünleri ihtiyaç sahibi olan ailelerimize gönderiyoruz. LVS Dükkn üzerinden markası üzerinden bunları bağışçılarımızla buluşturuyoruz. İhtiyaç sahibi okullarımıza dağıtıyoruz. Bu vesileyle hem mandalinalarımı dağıtmış hem de sağlıklı beslenmeyi anlatmış oluyoruz. Amacımız insanların neden kanser olduğunu aktarabilmek. Eline aldığında parafinli bir mandalina ve parafinsiz bir mandalinanın farkını gösterebilmeyi hedefliyoruz ki insanlar durduk yere kanser olmadığını beslenmenin büyük bir etken olduğunu bilsinler ve LSV Dükkan aracılığıyla sağlıklı alternatifleri onlara sunuyoruz'

'Gençlerimizi burada ağırlayacağız'

Biz Seferihisar'da birkaç yıldır varız ama LÖSEV olarak bir farkındalık yaratmak istiyoruz sözlerine yer veren Gamze Berçin Edirne, bundan sonrası için LÖSEV Seferihisar olarak yapacakları, yapmayı planladıkları çalışmaları ise şöyle anlatı:

'Bu bölgeyi bu çiftliği İzmir halkının yaralanabileceği gelip çocuklarıyla ziyaret edebileceği İyi Tarım Uygulamalarını görebileceği keyifli bir vakit geçirebileceği bir alana çevirmek istiyoruz. Bunun içinde ilk adımımızı bu yaz sonuna doğru atacağız. Öncelikle iyileşen gençlerimizi burada ağırlamaya başlayarak yapacağız'

LÖSEV gönüllü ve aileleriyle birlikte yapılan bilgilendirme toplantısından sonra yine gönüllülerin ve gönüllü ailelerin desteğiyle LÖSEV Seferihisar'daki Doğal Yaşam Çiftliğinde İyi Tarım Uygulamaları sonucunda yetiştirilen doğal ürünlerin hasadı yapıldı. Hasadı yapılan ürünlerden elde edilecek gelirle de LÖSEV hastası olan insanlara ulaştırılacağı açıklandı.

LÖSEV herkesi doğayla ve sağlıkla iç içe olacakları Seferihisar Doğal Yaşam Çiftliğine desteğe bekliyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme