Seferihisar'ın lezzetleri tanıtıldı

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen’in haberine göre, Seferihisar Belediyesi yaklaşık 3 bin yıllık bir kültüre sahip...

TAKİP ET

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen'in haberine göre, Seferihisar Belediyesi yaklaşık 3 bin yıllık bir kültüre sahip olan ilçenin gastronomi potansiyelini harekete geçirmek, Seferihisar'ı gastronomi amaçlı ziyaret edecek gastro turistlere yol gösterecek referans kaynağı olmak amacıyla başlattığı Seferihisar Gastronomi Turizmi ve Lezzet Rotası projesini tanıttı. Seferihisar mutfağına özgü lezzetler misafirlere tattırıldı. Seferihisar'ın önde gelen ürünlerinin yer aldığı stantlar Sığacık Hiddenbay Otel ev sahipliğinde tanıtıldı.


İlçenin zeytinyağından yöresel yemeklerine, enginarından şaraplarına kadar pek çok özel lezzetinin tanıtıldığı ve bundan sonrası için oluşturulacak gastronomi rotası için hazırlanan sergi büyük beğeni topladı.

Misafirlere ve basın mensuplarına tanıtılan Seferihisar Gastronomi Turizmi ve Lezzet Rotası ile ilgili olarak Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin 'Dünyanın tartışmasız en iyi mutfaklarından birine sahibiz. Deniz ürünlerinden tahıla envai çeşit sebzeden meyveye, et ve süt ürünlerine kadar herşeye sahibiz. Fakat ihtiyacımız olan tek şey bunu ön plana çıkarabilmek. Gastronomi turizmi işte bu noktada bize yol gösteriyor. Bakın turizmin temelinde tek bir şey var. Deneyim kazanmak. Bu deneyimi elde etmenin en kolay aracı ise gastronomi. Biliyorsunuz milyonlarca insan her yıl sadece pizza yemek için İtalya'ya gidiyor. O kadar uzağa gitmeyelim dersek, komşu ilçemiz Urla son 10 yıllık çalışmaları ile Türkiye'nin gurme merkezi olma yolunda. Seferihisar bir yanda binlerce yıllık tarihi öte yandan organik üretimdeki başarıları ile dünya çapında bir turizm merkezi olmayı hak ediyor. Gastronomi Rotası sayesinde Seferihisar'a hem mutfağı hem de eşsiz doğası ile hak ettiği değerin verilmesini sağlayacağız' dedi.

HABER MERKEZİ

Özel Haber

Bakmadan Geçme