Selçuk'taki saklı cennet: Kazan Gölü

Yeni İzmir Gazetesi'nden Hasan Demir'in haberine göre, Soğuk ve temiz suyu ile meşhur olan Selçuk Zeytinköy'deki...

Yeni İzmir Gazetesi'nden Hasan Demir'in haberine göre, Soğuk ve temiz suyu ile meşhur olan Selçuk Zeytinköy'deki Kazan Gölü, turizm merkezi haline geldi. Pek çok kişi serinleyip yüzmek için bir kilometre ötedeki Zeytinköy Plajı'na gitmek yerine Kazan Gölü'ne gitmeyi tercih ediyor. Kazan Gölü'nün şöhretinin artmasıyla, göle yüzmeye gelenlerin sayısı da artıyor.

Kazan Gölü, yeraltından gelen doğal kaynak suyundan besleniyor. Bu nedenle su son derece temiz ve berrak bir görünüme sahip. Suyun, deniz suyu sıcaklığına göre çok daha soğuk olması, serinlemek isteyen vatandaşları buraya çekiyor. Soğuk suda yüzmek, insana enerji veriyor. Bu nedenle Kazan Gölü'nün şifalı olduğuna da inanılıyor.

Eşsiz bir güzelliğe sahip olan Kazan Gölü, gezegendeki diğer her yer gibi insan tehdidi ile karşı karşıya. Göle yüzmeye gelen insanlar arttıkça, göl kenarına atılan plastik çöp atıklar nedeniyle kirlilikte atılıyor. Gölde temizlik yapan ya da önlem alan bir kamu kuruluşu da olmadığı için, Kazan Gölü insan eliyle kirletiliyor.

 

Bakmadan Geçme