Serebral Palsi hastası çocuklar için ultrasonografi eşliğinde ‘Botulinum Toksin Uygulaması’ İzmir Şehir Hastanesinde başladı
Spastisite tedavisinde, girişimsel olmayan ve girişimsel olan birçok yöntem bulunuyor. Serebral palsi hastası bazı çocuklarda eklem...
Spastisite tedavisinde, girişimsel olmayan ve girişimsel olan birçok yöntem bulunuyor. Serebral palsi hastası bazı çocuklarda eklem hareketlerinde, yürümede, kişisel bakımlarında ve günlük yaşam aktivitelerini yerine getirmede önemli bir engel oluşturan spastisite uzman hekimler tarafından değerlendiriliyor ve tedavi edilmesi gereken çocuklara hangi tedavi seçeneğinin en uygun yöntem olduğu belirleniyor.
Botulinum toksin uygulamasının spastisite tedavisinde kullanılan çok etkili yöntemlerden biri olduğunu ifade eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği'nden Prof. Dr. Şeniz Akçay; 'Ultrasonografi eşliğinde Botulinum toksin, istemsiz ve aşırı kasılan kas gruplarına uygulanan, belirlenen kaslara ve bölgeye göre dozların ayarlanabildiği bir tedavi seçeneğidir. Ultrasonografi eşliğinde uygulanmasını yoğun fizyoterapi gibi ek tedaviler ile destekliyoruz bu sayede iyileşme sürecini hızlandırarak çocukların kendi ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelmelerinde büyük katkı sağlayabiliyoruz.' dedi.
Botulinum toksin enjeksiyonu uygulamalarında ultrasonografi kullanımının önemine değinen İzmir Şehir Hastanesi FTR Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. Buğra İnce; 'Ultrasonografi eşliğinde yapılan işlemlerde kasların çok daha doğru bir şekilde tespit edilmesinin yanında, ultrasonografinin özel bir enjeksiyon tekniğine izin vermesi ve bu sayede çok daha az toksinle çok daha etkin bir tedavinin sağlanmasının mümkün olduğunu belirten İnce, İzmir Şehir Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği olarak bu özellikli işlemleri uygulamaya başladık.' dedi.
İHA